اداره برق و آب دبی (Dewa) از مردم خواست روی لینکها یا پیوستهای ایمیلهای ناشناس را که ادعا میکنند از Dewa هستند کلیک نکنند و آنها را باز نکنند.
اگر پیام واتساپی در مورد تبلیغاتی دریافت کردهاید که ۲۰۲۲ هدیه رایگان به عنوان بخشی از جشن ۳۰ سالگی اداره برق و آب دبی (Dewa) ارائه میکند، مراقب باشید. این یک کلاهبرداری فیشینگ است.
مراقب پیامهای فیشینگ باشید. آدرس ایمیل فرستنده را قبل از باز کردن آن بررسی کنید. Dewa هشدار داد هکرها میتوانند از ایمیلها برای دسترسی به اطلاعات شخصی شما از جمله کارتهای اعتباری شما استفاده کنند.
در روزهای اخیر، پیامی جعلی در واتس اپ دست به دست میشود مبنی بر اینکه Dewa به مناسبت سی سالگی خود هدایایی رایگان ارائه میدهد.
با کلیک بر روی لینک پیوست شده به یک وبسایت ادعایی Dewa میروید که میگوید: «تبریک! اداره برق و آب دبی – جشن ۳۰ سالگی DEWA”.
سپس از شما خواسته میشود که یک پرسشنامه کوتاه را پر کنید.
هنگامی که پاسخها را ارسال میکنید، مجموعهای از ۹ کادر روی صفحه چشمک میزند. برای برنده شدن یک هدیه رایگان که شامل ۸۰۰۰ درهم به صورت نقدی است، باید یکی از آنها را انتخاب کنید.
صرف نظر از جعبهای که انتخاب میکنید، هدیه را برنده میشوید. سپس برنده تشویق میشود تا پیام را با پنج گروه واتس اپ یا ۲۰ دوست خود به اشتراک بگذارد. نکته دیگری هم وجود دارد: شما باید یک برنامه را دانلود کنید و آدرس ایمیل خود را وارد کنید تا ظرف پنج روز تا یک هفته هدیه را دریافت کنید.
پیام جعلی مشابهی سال گذشته به نام جشن بیستمین سالگرد لو لو منتشر شد. غول خرده فروشی در نهایت مجبور شد در مورد کمپین تقلبی بیانیهای صادر کند.
پیامهای ویروسی بخشی از یک کمپین فیشینگ برای سرقت اطلاعات شخصی است.
مجرمان سایبری میتوانند از دادهها برای کلاهبرداری از شما از طریق سرقت هویت استفاده کنند. سارقان همچنین میتوانند از لینک برای نصب بدافزار بر روی تلفن شما استفاده کنند.
روز چهارشنبه پلیس دبی مجدداً در مورد خطرات ناشی از کلاهبرداران آنلاین هشدار داد.
پلیس دبی در توییتر برای برجسته کردن تهدید ناشی از مجرمان سایبری و ارائه نکات مهم در مورد نحوه جلوگیری از این کلاهبرداری ها، اقدام کرد.
مواظب پیشنهادهایی باشید که خیلی خوب به نظر میرسند و درست نیستند. پلیس دبی هشدار داد مجرمان میتوانند با هویت جعلی شما را فریب دهند تا فکر کنید چیزی برنده شدهاید یا یک معامله و پیشنهاد خوب به دست آورده اید.
پلیس از مردم خواست روی لینکهای ناشناس کلیک نکنند یا جزئیات حساس بانکی خود را فاش نکنند.
هنگام دریافت تماسهای مشکوک یا پیامهایی که اطلاعات شخصی را درخواست میکنند مراقب باشید. مقامات دولتی از جمله پلیس دبی اطلاعات شخصی را نمیخواهند.
مجرمان سایبری برای ایجاد حسابهای ایمیل جعلی مطابق با قوانین سایبری اصلاح شده در امارات با مجازاتهای سختگیرانهای روبرو هستند.
بر اساس قانون جدید فدرال شماره ۳۴ از ۲۱، مجرمان میتوانند با پنج سال زندان و جریمه ۲ میلیون درهمی مجازات شوند.
این قانون همچنین نظرسنجیها و نظرسنجیهای آنلاین بدون مجوز را با مجازات حبس یا جریمه تا ۵۰۰ هزار درهم یا هر دو مجازات، مجازات میکند.
✍️ ترجمه اختصاصی ایرانیان امارات