راهش
مرجع تخصصی اخبار حقوقی ایران و جهان

رئیس اسکودا: خدا از ما نگذرد اگر بخواهیم وکیلی را بی‌سواد وارد نهاد وکالت کنیم

پایگاه خبری راهش- دکتر جعفر کوشا گفت: متاسفانه پشت پرده تصویب قوانین علیه نهاد وکالت کسانی هستند که چندین سال پشت آزمون وکالت ماندند و با راه‌اندازی کمپین حذف ظرفیت، جریانی را علیه کانون وکلا آغاز کردند.

به گزارش راهش به نقل از روابط عمومی اسکودا، پنجاه‌وچهارمین همایش اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران صبح روز چهارشنبه ۳۰ آبان ماه ۱۴۰۳ به میزبانی کانون وکلای دادگستری استان مرکزی در شهر اراک آغاز به کار کرد.

در آیین افتتاحیه این همایش، دکتر جعفر کوشا، رئیس اسکودا در سخنانی ضمن تقدیر از اعضای هیات مدیره کانون‌های وکلای دادگستری به ویژه کانون وکلای استان مرکزی که میزبانی این همایش را برعهده دارد، استان مرکزی را استانی علم‌پرور توصیف کرد که علما، دانشمندان و فرهیختگان بسیاری را به جامعه معرفی کرده است و گفت: به شخصه افتخار می‌کنم در این استان هستم. استان مرکزی دارای شخصیت‌های بزرگ نظیر میرزا محمدتقی‌خان فراهانی، معروف به امیر کبیر است.

دکتر کوشا با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی و مدیریتی امیرکبیر تصریح کرد: انسان وقتی زندگینامه امیرکبیر را می‌خواند هم احساس غرور می‌کند، هم تاسف می‌خورد. از این جهت احساس غرور می‌کنیم که وقتی در تاریخ می‌خوانیم امیرکبیر دارالفنون را با آن ویژگی‌ها تاسیس کرد. او فراتر از زمان خود بود و از این جهت متاسفیم که در جریان نخبه‌کشی به قتل رسید. امیرکبیر شخصیتی بود که به مقوله رشوه‌خواری و فساد دربار به عنوان یک مسئله مهم رسیدگی کرد. بنده معتقدم امیرکبیر کشته نشد بلکه زنده ماند و پیکرش در جوار آزادمرد تاریخ، حضرت امام حسین(ع) دفن شد. این ثمره یک انسان وارسته است که در طول تاریخ اثرگذار بود، لذا همه ما باید از این مسئله یاد بگیریم که اثرگذار باشیم.

عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه باید از بزرگان و پیشکسوتان خود یاد بگیریم که آزادمنش باشیم، خاطرنشان کرد: انسان نباید مرعوب کسی باشد؛ اینهاست که به افراد اعتبار می‌بخشد. امروز کسی از ناصرالدین شاه سخن نمی‌گوید بلکه همه از امیر کبیر یاد می‌کنند.

وکیل به عنوان حامی حقوق مردم، نباید موکل خود را تنها بگذارد

رئیس اسکودا در ادامه با بیان اینکه وکیل به عنوان حامی حقوق مردم، نباید موکل خود را تنها بگذارد، خاطرنشان کرد: کانون وکلای دادگستری به عنوان یک نهاد مردمی و قانونی باید مدافع مردم باشد. ما هرچه داریم از مردم است و البته در این مسیر نیز بسیار هزینه داده‌ایم.

دکتر کوشا با بیان اینکه کانون وکلای دادگستری اگر متحد و منسجم عمل نکند، از دست خواهد رفت، بر ضرورت حمایت از وکیل دادگستری تاکید کرد و گفت: وکیلی که در فرایند قضایی نقش‌آفرینی می‌کند باید مورد حمایت قرار گیرد. باید متوجه باشید که تهدید او، تهدید شخصی نیست بلکه تهدید یک کنشگر و بازیگر در فرایند عدالت قضایی است. مگر وکیل دادگستری هم‌شأن قاضی نیست، پس چرا تهدید، تخریب و توهین به او همسان با تهدید قاضی بشمار نمی‌آید.

این حقوقدان و وکیل دادگستری با اشاره به قدمت کانون وکلای دادگستری و ضرورت بهره‌مندی از ظرفیت‌های این نهاد باسابقه مدنی، گفت: کانون وکلای دادگستری این نهاد ۱۰۰ ساله امروز به خوبی می‌تواند مدافع حقوق کشور در عرصه مختلف بین‌المللی باشد، لذا باید از این پتانسیل استفاده کرد. وکیل دادگستری و کانون‌های وکلا متعلق به این کشورند و دغدغه‌ عزت‌مندی کشور را دارند.

وی ضمن تقدیر و تشکر از کانون‌های وکلای دادگستری در همراهی اسکودا در برگزاری آزمون وکالت سال ۱۴۰۳ گفت: از اعضای هیات مدیره کانون‌ها تشکر می‌کنم که از ما حمایت کردید، مانند موضوع برگزاری آزمون که ۲۸ کانون به ما نمایندگی دادند که آزمون را برگزار کنیم و خوشبختانه این آزمون نیز با سلامت کامل برگزار شد.

رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران در ادامه ضمن انتقاد از قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، گفت: متاسفانه پشت پرده تصویب قوانین علیه نهاد وکالت کسانی هستند که چندین سال پشت آزمون وکالت ماندند و قبول نشدند و با راه‌اندازی کمپین حذف ظرفیت، جریانی را علیه کانون وکلا آغاز کردند. همین جریان راه افتاده و قانون تسهیل را نوشتند و وکالت را در جرگه کسب و کار‌ها قرار دادند. حالا آمدند می‌گویند این قانون آسیب‌های فراوانی وارد کرده است. مگر ما پیشتر این موارد را نگفته بودیم. خدا از ما نگذرد که بخواهیم وکیلی بی‌سواد را وارد نهاد وکالت کنیم طوری که نتواند از حق موکل خود دفاع کند. چرا قانونی که نسنجیده است را تصویب می‌کنیم که بعد بخواهیم دوباره آن را اصلاح کنیم. همه قوانین قبل از تصویب باید کارشناسی شود.

دکتر کوشا با تاکید بر اینکه با وحدت است که می‌توانیم بر مشکلات غلبه کنیم، اظهار کرد: اختلاف، انحطاط به همراه دارد. مسیر و هدف همه ما در نهاد وکالت یکی است. خروجی این جمع باید این باشد که با تعقل، امور را اداره و تدبیر کرده و سعی نماییم استقلال خود را حفظ کنیم.

عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی در ادامه با اشاره به حادثه اخیر رخ داده برای وکیل حسن صفری عضو کانون وکلای دادگستری مرکزی، اظهار کرد: در این فرصت، وظیفه خود می‌دانم که به یادآوری حادثه‌ای تلخ، اما هشداردهنده بپردازم؛ حادثه‌ای که برای آقای حسن صفری، عضو محترم کانون وکلای دادگستری استان مرکزی رخ داد. ایشان در حین انجام وظایف وکالتی خود، هدف تیراندازی از سوی طرف مقابل پرونده قرار گرفتند. ضمن آرزوی شفای عاجل برای این وکیل محترم دادگستری، اما باید بگویم این حادثه، زنگ خطری جدی برای جامعه وکالت است. این رخداد تلخ یادآور مسئولیت سنگین همه ما در حفظ امنیت وکلای دادگستری است؛ کسانی که با ایستادگی بر مرز‌های عدالت و دفاع از حقوق مردم، گاه در معرض تهدیداتی جدی قرار می‌گیرند. مسئولیت ما و نهاد‌های حاکمیتی، اتخاذ تدابیر قاطع و اجرای قوانین حمایتی است تا وکلای شریف ما بتوانند بدون ترس و نگرانی، رسالت خطیر خود را ایفا کنند.

رئیس اسکودا در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه امروز، ما در برابر وظیفه‌ای بس سترگ ایستاده‌ایم و آن حفظ استقلال کانون وکلای دادگستری است، تصریح کرد: استقلال کانون وکلا، این میراث گران‌سنگ و ارزشمند، نه‌تنها نمادی از هویت حرفه‌ای ما، بلکه تضمین‌کننده عدالت در جامعه و پاسداری از حقوق مردم است. استقلال وکلا، به معنای آزادی در دفاع از حقوق موکلان، بدون هرگونه فشار یا دخالت، ضرورتی انکارناپذیر برای تضمین دادرسی عادلانه و تحقق عدالت قضایی است. هرگونه تضعیف این استقلال، نه‌تنها به وکلا، بلکه به شهروندان، حقوق اساسی آنان و سلامت نظام قضایی کشور آسیب خواهد رساند.

دفاع از استقلال کانون وکلا، مسئولیت تاریخی همه وکلای دادگستری است

دکتر کوشا ادامه داد: امروز دفاع از استقلال کانون وکلا، مسئولیت تاریخی ماست؛ مسئولیتی که نه به شخص، که به جامعه، تاریخ و آیندگان تعلق دارد.  حفظ استقلال کانون وکلای دادگستری، نه صرفاً یک مطالبه صنفی، بلکه ضرورتی بنیادین در راستای صیانت از عدالت، حاکمیت قانون و حقوق اساسی شهروندان است. استقلال این نهاد، به معنای آزادی وکلا در دفاع بی‌طرفانه و بی‌دغدغه از حقوق موکلان، نقشی حیاتی در تضمین دادرسی عادلانه ایفا می‌کند. وابستگی یا دخالت نهاد‌های غیرمستقل در امور وکالت، فرایند عدالت را با مخاطرات جدی مواجه می‌سازد و اعتماد عمومی به دستگاه قضایی را متزلزل می‌کند.

این حقوقدان و وکیل دادگستری، استقلال کانون وکلا را همانند سنگری دانست که پشتوانه حقوق ملت و حافظ موازین دموکراتیک است و گفت: این اصل، برخاسته از تعهدی تاریخی به حرفه وکالت است که وکلا را نه به‌عنوان کارگزاران صرف، بلکه به‌عنوان مدافعان وجدان عمومی جامعه به رسمیت می‌شناسد. هرگونه خللی در این استقلال، به معنای گشودن راهی برای خدشه به عدالت و تضعیف حق دفاع آزادانه شهروندان است؛ امری که هزینه‌های آن، نه‌تنها متوجه نهاد وکالت، بلکه بر پیکره تمامی ساختار‌های حقوقی و قضایی جامعه وارد خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: این همایش، فرصتی است تا با تأمل در دستاوردها، چالش‌ها و مسئولیت‌های پیش‌رو، مسیر روشن‌تری برای آینده حرفه وکالت ترسیم کنیم. استقلال، امنیت و اقتدار نهاد وکالت، تنها با همدلی، تعامل و ایستادگی ما میسر خواهد بود. بیایید با تکیه بر ارزش‌های والای عدالت و حقیقت، پرچم وکالت را همچنان برافراشته نگه داریم.

رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری در پایان خواستار دیدار با رئیس قوه قضائیه به منظور طرح مسائل و مشکلات نهاد وکالت شد و اظهار امیدواری کرد که این دیدار بتواند برای حل این مشکلات راهگشا باشد.

بیشتر بخوانید:

به این مطلب امتیاز بده post
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.