راهش
مرجع تخصصی اخبار حقوقی ایران و جهان

شماره تلفن ۰۵۱۳۸۰۶۲ برای کجاست؟

شنیده ها و اطلاعاتی که مخاطبان کلیک در اختیار ما قرار داده اند، حاکی از این است که هکرها با روش تماس مشغول هک کردن حساب مشتریان بانک های متفاوت هستند.

بر اساس شنیده‌ها و اخباری که مخاطبان در اختیار ما قرار داده اند، ظاهرا موج جدیدی از هک کردن و برداشت غیرمجاز حساب‌های متفاوت راه افتاده است. روش هک این هکرها مبتنی بر تماس است و طبق شنیده هاریال از دیشب حدود ۲۰۰ حساب قربانی این موج از هکرها شده اند.

ظاهرا این هکرها از شهر مشهد بوده و از شماره ۰۵۱۳۸۰۶۲ با مخاطبان تماس می گیرند و پس از پاسخ، به تمام اطلاعات روی گوشی کاربران دسترسی پیدا می‌کنند. آبان ماه ۹۸ بود که خبری در راستای هک حساب ها منتشر شد.

این خبرها به «هک و برداشت غیر مجاز» گسترده از حساب‌های بانکی شهروندان اشاره داشتند که نگرانی گسترده مردم را برانگیخت. اما رئیس پلیس فتا تهران ضمن تکذیب خبر منتشر شده تحت عنوان «هک حساب‌های بانکی»، گفت: «ادعای هک و نفوذ به سیستم بانکی صحت ندارد و دلیل برداشت غیر مجاز از حساب برخی شهروندان، کلاه‌برداری فیشینگ بوده است.»

منبع:( کلیک )


پشت‌پرده افزایش کلاهبرداری فیشینگ در هفته‌های گذشته

فیشینگ (Phishing) نوعی کلاهبرداری اینترنتی است که در آن سودجویان تلاش می‌کنند با استفاده از صفحات اینترنتی جعلی، ارسال لینک‌های جعلی از طریق پیامک و ایمیل و سایر روش‌ها به اطلاعات محرمانه کاربران از جمله اطلاعات پرداخت بانکی دسترسی پیدا کنند.با افزایش این نوع کلاهبرداری در کشور که عموما از طریق ارسال لینک های درگاه پرداخت جعلی از طریق پیامک صورت می‌گیرد، زمستان قبل طرح سامانه رمز پویا برای کارت‌های بانکی اجرا شد و همه کاربران ملزم شدند برای پرداخت اینترنتی بالای ۱۰۰ هزار تومان از رمز پویا استفاده کنند. این طرح در ابتدا به کنترل و محدود ساختن سودجویان فیشینگ کمک کرد اما به نظر می‌رسد به مرور آنها نیز با بروزرسانی روش‌های خود توانسته‌اند این موانع را از سر راه بردارند، چرا که گزارش‌ها حاکی از آن است که دوباره فیشینگ افزایش یافته و روزانه تعداد زیادی از کاربران قربانی روش‌های جدید کلاهبرداران می‌شوند و فیشینگ همچنان ادامه دارد. 

 عجیب اینکه در موج جدید فیشینگ معمولا پیامک‌های حاوی لینک فیشینگ،  از سوی شماره‌های شخصی و عادی ارسال می‌شوند. قبلا این کار معمولا از طریق سامانه های ارسال پیامک انجام می‌شد که به دلیل تعلق آنها به شرکت‌های ثبت شده امکان پیگیری بیشتری وجود داشت، اما حالا با شماره‌های عادی شخصی فیشینگ صورت می‌گیرد و قطعا فردی که اقدام به این کار می کند، مطمئن است که از طریق آن شماره همراه قابل ردیابی نیست! 

 بی‌شک افراد سودجو از عواقب کار خود باخبر هستند و می‌داند اگر از شماره ثبت شده به نام خود استفاده کند، قابل پیگیری است و دیر یا زود قانون به سراغ او خواهد آمد و به همین دلیل این شائبه ایجاد می‌شود که آیا این شماره‌ها بدون هویت هستند؟ بر اساس آخرین گزارش‌های سازمان تنظیم مقررات و اپراتورهای تلفن همراه مدت‌ها است که هیچ سیم کارت بدون نامی ارائه نمی‌شود؛ پس باید پرسید این شماره‌ها که به احتمال فراوان بی‌نام هستند چگونه به دست کلاهبرداران رسیده‌اند؟ 

منبع: ( تابناک )

چگونه برق یک شایعه، توزیع برق را گرفت؟

«همشهری محترم، هم‌اکنون در ساعات اوج مصرف برق هستیم جهت جلوگیری از قطعی برق تا ساعت ۵ عصر لوازم پرمصرف را خاموش نمایید. با تشکر از همراهی شما. روابط عمومی توزیع برق هرمزگان» این جملاتی که دو روز قبل عده‌ای از شهروندان بندرعباس از طریق پیام صوتی تلفن همراه خود شنیده‌اند.

هنوز دقایقی از انتشار این پیام از شماره ۹۸۵۱۳۸۰۶۲+ نگذشته بود که مطلبی در فضای مجازی دست‌به‌دست چرخید.«خبر فوری. از دیشب تا به امروز حساب ۲۰۰ نفر از مشتریان بانک‌های مختلف جمهوری اسلامی توسط هکرهای حرفه‌ای هک شده رئیس بانک مرکزی گوش زد کرده تا اطلاع ثانوی از اپلیکیشن های ۷۸۰ وآپ استفاده نکنید یا رمز دوم حساب‌های خود را غیرفعال کنید،توی گروه‌های که می‌شناسید انتشار دهید تا بستگان و دوستانتان طعمه این از خدا بی‌خبرها نشوند بچه‌ها با این پیش‌شماره ۰۵۱۳۸۰۶۲ زنگ می‌زنند اصلاً به آن جواب ندهید که باعث می‌شود وارد سیستم گوشی شما گردد و اطلاعات شما هک گردد».

 این متن واکنش‌های کاربران فضای مجازی را در برداشت، عده زیادی آن را به  کانال و گروه‌های مجازی در دسترس،  انتشار دادند تا افراد دیگر را از این موضوع اطلاع دهند که با دیدن شماره مذکور، تلفن را جواب ندهند. صبح ساحل ماجرای این مطلب را از طریق مدیر روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان پی گیر شد و فاطمه دیالمه» این متن هک تلفن و… را شایعه دانست که از طریق پلیس فتا در حال پیگیری موضوع هستند.

وی گفت: با توجه به شروع فصل تابستان و فصل پیک مصرف برق، از اوایل امسال برای فرهنگ‌سازی، آموزش و آگاه کردن همه اقشار جامعه در مصرف برق، اقدام به انتشار مطالب هشداردهنده و آموزش‌های مختلف از طریق سامانه پیامکی یا صوتی و یا تبلیغات محیطی کردیم. به گفته دیالمه، ظهر یکشنبه گذشته ۱۵ تیرماه جاری، پیام صوتی  به یکی از شرکت‌های اپراتور فعال در بندرعباس (شرکت آلاله پیام‌رسان هرمز)، ارسال شد که این پیام صوتی به شماره ۲۰ هزار مشترکین تلفن همراه بندرعباس فرستاده شود. مدیر روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان افزود: ساعاتی بعد از انتشار این پیام متوجه شدم مطلبی در فضای مجازی منتشرشده است که این شماره پیامک نوعی کلاه‌برداری است که گوشی‌ها را هک می‌کند و… دیالمه یادآور شد: این مورد باعث تشویش اذهان عمومی شد و از تماس‌های مکرر و پیام‌های شهروندان می‌توان فهمید که اکثر افراد ترس این رادارند که گوشی‌هایشان هک گردد. وی تأکید کرد: این شماره ارسال پیامک  قانونی است و تمام مطلب منتشرشده در فضای مجازی علیه مطلب ما، کذب محض است.

درخواست کنندگان  پیامک احراز هویت می شوند

یعقوب حاجی‌زاده مدیر شرکت آلاله پیام‌رسان هرمز با تأکید بر اینکه این شماره پیامک قانونی است و از طریق اپراتور کشوری دریافت شده است گفت: این شرکت سالیان سال است که بنا بر درخواست افراد حقیقی یا حقوقی از نماینده مجلس تا قشر معمولی، اقدام به انتشار مطلب (آگهی، پیام تبریک و…) به شماره تلفن همراه شهروندان کردیم.

وی با اشاره به اینکه درخواست‌کنندگان احراز هویت می‌شوند و سپس مطالب منتشر می‌شود گفت: خیلی از درخواست‌کنندگان می‌خواهند مطالب آن‌ها از طریق پیامک ارسال نشود چراکه می‌گویند بعضی از افراد سامانه پیامکی خود را مسدود کردند به همین علت درخواست انتشار در پیام صوتی رادارند. 

مهندس حاجی‌زاده که بازنشسته شرکت مخابرات هرمزگان است ادامه داد: ما از طریق اپراتور کشوری به نام شرکت«  آوانک» متعلق به شرکت مخابراتی درخواست می کنیم  شماره پیامکی به ما اختصاص دهندو آن‌ها این شماره پیامک پس از گذشت از فیلترهای مخصوص در اختیار ما می‌گذارند. وی از پیامک صوتی توزیع برق هرمزگان گفت: یکشنبه گذشته پیام صوتی از طریق روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان دریافت کردیم سپس با کنترل‌های نظارتی، از ساعت ۱۴ تا ۱۵ همان روز با شماره مذکور آن را انتشار دادیم.

جوابیه شرکت آوانک

در این مورد شرکت آوانک جوابیه ارسال کرد در متن این جوابیه آماده است که پیرو شایعات بی‌پایه و خبر کذب منتشرشده در رسانه‌های مجازی مبنی بر اینکه  در صورت پاسخ به تماس با شماره اعلام‌شده گروهی از هکرها نسبت به هک و برداشت از حساب بانکی اقدام می‌کنند.

چند نکته متذکر می‌شوند ۱. شماره اعلام‌شده متعلق به سامانه پیام صوتی آوانک هست که دارای مجوزهای لازم از وزارت ارتباطات، سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی و وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌باشد که بیش از ۸ سال درزمینهٔ ارسال پیام‌های صوتی انبوه فعالیت دارد.

۲. چنین احتمالی که در صورت پاسخ به تماس تلفنی، حساب بانکی یک فرد هک و از آن برداشت شود یک ادعای طنز و فاقد امکان عملیاتی هست (هیچ ارتباطی بین شماره تماس با اطلاعات حساب بانکی از قبیل رمز دوم، تاریخ انقضا و کد cvv2 نمی‌باشد)گفتنی است: این شرکت ضمن ارائه ادله فوق مبنی بر رد این دروغ بزرگ، تمام شایعات مربوطه را مبنی بر هک حساب‌های بانکی مخاطبان تماس تلفنی تکذیب کرد و نسبت به طرح شکایت در پلیس فتا و همچنین مرکز مبارزه با جرائم سایبری به جهت حفظ حقوق مادی و معنوی برند و همچنین حقوق کلیه مشتریان و ذینفعان خود، اقدامات لازم انجام می‌دهد.

( منبع:صبح ساحل )

۵/۵ - (۱ امتیاز)
4 نظرات
  1. Zeyn می گوید

    یعنی الکی میگن که این شماره اگه زنگ‌بزنه و جواب بدی هک میکنه؟

  2. Mohammad می گوید

    خانمی از تلگرام به من شماره داد و تماس دادن که برآشنایی وایشون از بنده طلب پول کردن من واریز کردم و دیگر جواب منو ندادن الان باید چیکار کنم

  3. ناشناس می گوید

    باید کمی با نفستان مبارزه کنید

    1. ناشناس می گوید

      دقیقا

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.