راهش
مرجع تخصصی اخبار حقوقی ایران و جهان

آیا محمد رضا فروتن تغییر جنسیت داده است ؟ + قوانین و فتاوا

اخبار تغییر جنسیت محمدرضا فروتن بازیگر مطرح سینما سوژه جدید شبکه های اجتماعی شده است. خبری که به تازگی در توئیتر و اینستاگرام منتشر شده است که این آقای بازیگر تغییر جنسیت داده است. (اصلاحیه: این خبر توسط وکیل محمدرضا فروتن تکذیب شد)

تغییر جنسیت آقای بازیگر دروغ یا واقعیت ؟

طبق اخبار غیر رسمی محمد رضا فروتن دو ماه پیش در آلمان این عمل را انجام داده است. علی احمدنیا خبرنگار اصلاح طلب و مدیر سابق کانال تلگرامی اصلاحات نیوز یکی از افرادی بود که این خبر را در توئیتر منتشر کرده است.

گفتنی است به طور رسمی فروتن یا بستگان نزدیک به وی هنوز این خبر را تائید یا تکذیب نکرده اند.

آخرین پست اینستاگرامی محمد رضا فروتن قبل از خبر تغییر جنسیت

آخرین پست فروتن که مربوط به اواخر تیرماه است به موضوع هویت مربوط می شود و به این موضوع دامن می زند:
اگر موفق شدید خود را به یاد بیاورید.اگر موفق شدید که میان خودتان و آن که غلیان خشم،شهوت و ولع شماست تمایز قائل شوید؛آن گاه خویشتن را در خواهید یافت
کارل گوستاویونگ

پست اینستاگرامی مربوط به تغییر جنسیت فروتن

محمدرضا فروتن در صفحه رسمی خود قبلا نیز اشاره ای به موضوع تغییر جنسیت داشته است:

پست اینستاگرامی محمد رضا فروتن درباره تغییر جنسیت

تکذیب تغییر جنسیت محمد رضا فروتن

یکی از وکلای دادگستری پس از انتشار شایعه تغییر جنسیت در اینستاگرام خود مدعی شده است که این خبر کذب است.

بیشترین آمار عمل تغییر جنسیت در ایران

اولین جراحی تغییر جنسیت در ایران وقتی انجام شد که فریدون ملک آرا بعد از چندین مرحله پیگیری توانست مجوز این جراحی را از حضرت امام دریافت کند و به مریم ملک آرا تبدیل شود.

در حال حاضر که در هر ۱۰۰هزار نفر جمعیت در دنیا ۶ نفر بیمار دچار اختلال هویت جنسی وجود دارد ، بیشترین آمار جراحی تغییر جنسیت را در ایران داریم. این مطلب به این معنی نیست که در ایران تعداد بیشتری از این افراد وجود دارند بلکه بیانگر این مطلب است که در ایران این نوع جراحی بیشتر پذیرفته شده است.

نظرات فقهی درباره تغییر جنسیت

در این خصوص ۳ نظریه مطرح می باشد:

یک: نظریه ممنوعیت مطلق تغییر جنسیت: طرفداران این نظریه قائل بر حرمت از بین بردن اعضای بدن، غیرمجاز بودن تغییر در خلقت الهی، مخالف بودن این موضوع با مصالح عمومی و عدم منفعت عقلایی مشروع می باشند.

دو: نظریه ی مشروعیت مطلق تغییر جنسیت: براساس اصل حلیت هر کاری حلال است مگر آنکه دلیل صریحی از قرآن و روایات در برابر آن وجود داشته باشد. « کل شیءٍ هو لک حلال حتی تعرف أنه حرامٌ یعینه» که از انجام این کار در قرآن کریم منعی نشده است و هم چنین بر اساس قاعدۀ فقهی تسلیط، همانگونه که مردم حق دارند در مالشان هر گونه تصرفی بکنند، می توانند در بدن خود نیز هر نوع تصرف حلالی را که بخواهند، انجام دهند.

زیرا تغییر جنسیت، تغییر در انسانیت انسان نیست. انسان که به جامدات تبدیل نمی شود. این تغییر تنها در صفت و تکالیف اوست.

سه: نظریۀ مشروعیت مشروط تغییر جنسیت : طبق مادۀ ۲۱۵ قانون مدنی مشروعیت هر امری منوط به وجود منفعت مشروع عقلایی است.

در نتیجه، تغییر جنسیت در صورتی مشروع است که فرد متقاضی دارای مشکل جنسی باشد و پزشک متخصص تغییر جنسیت را برای رفع مشکل او مفید تشخیص دهد.

در اکثر نظام های حقوقی این نظریه پذیرفته شده است و کشورهایی که تغییر جنسیت را مشروع اعلام نموده اند، مشروعیت آن را به وجود شرایطی منوط کرده اند. لذا در مورد افراد سالم به عدم مشروعیت تغییر جنسیت معتقد می باشند. و در صورتیکه پزشکان و روان شناسان هویت فرد را از نظر هورمونی یا روانی مغایر با شخصیت فعلی او بدانند بدون اشکال است.

تغییر جنسیت در قوانین ایران

در ماده ۹۳۹ قانون مدنی ایران، اگر در شخص خنثی (هرمافرودیت) علائم جنسیتی بر علائم جنسیت دیگر غالب باشد، شخص تابع احکام جنسیتی است که علائم آن در او غالب است.

در قانون حمایت از خانواده مصوب سال ۱۳۹۱ در فصل اول، ماده ۴ بند ۱۸ تأکید شده‌است که برای درخواست تغییر جنسیت فرد باید به دادگاه خانواده مراجعه کند.

می‌توان گفت به‌طور کلی در قراردادهایی که نوع جنسیت اثر حقوقی ندارد، تغییر جنسیت نیز فاقد اثر حقوقی خواهد بود و در قراردادهایی که نوع جنسیت نقش اساسی دارد (مانند ازدواج) قرارداد از تاریخ تغییر جنسیت باطل می‌شود و بر حقوق مکتسب پیش از آن اثری نخواهد داشت.

برخی مراکز خصوصی از متقاضیان تغییر جنسیت حمایت مالی می‌کنند. گفته می‌شود کمیته امام به برخی افراد برای انجام عمل وام بدون بهره می‌دهد. همچنین سند شناسایی (شناسنامه و گواهینامه رانندگی) با جنسیت جدید برای افراد صادر می‌شود.

دربارهٔ سند شناسایی (شناسنامه)، هیئت عالی دیوان عمومی ایران در حکمی اعلام کرده‌است «درخواست تغییر نام صاحب سند سجلی از حیث جنسیت (ذکور به اناث یا بالعکس) از مسایلی است که واجد آثار حقوقی می‌باشد و … رسیدگی به آن در صلاحیت محاکم دادگستری است.»

تراجنسی‌های مرد پس از تغییر مدارک شناسایی خود می‌توانند طبق ماده ۳۳ بنده ۸ آیین‌نامه سازمان نظام وطیفه درخواست معافیت دائم از خدمت سربازی را داشته باشند. در این ماده تراجنسی به عنوان یک انحراف جنسی و در کنار کژخویی‌های روانی قرار گرفته‌است.

به این مطلب امتیاز بده post
5 نظرات
  1. سعید می گوید

    #شجاعت_فروتن در تطبیق جنسیت ستودنی است.
    فروتن کار را برای کسانی که در شرایط مشابه ایشان قرار دارند اما سنت های غلط و دست و پاگیر و موانع اجتماعی پیش رو مانع از تطبیق خود با واقعیت جنسیتی شان است را راحت کرد.
    دست مریزاد به انتخاب شجاعانه و انسانی #فروتن

  2. مهران می گوید

    تغییر جنسیت در ایران نه اولین بار است و نه خلاف شرع(طبق فتوای امام، سال ۶۳)
    امام با تجویز پزشک معتمد آن را مجاز دانسته اند.

  3. یک ایرانی می گوید

    اما تغییر جنسیت یک سلبریتی سرآغاز موجی از آری یا خیر در جامعه خواهد بود
    امیدواریم آن را تبدیل به چالش هیجانی برای ماجراجویی و شهرت طلبی نکنند
    #فروتن

  4. سعیده سادات می گوید

    تمسخر میکنی و هشتگ #فروتن میزنی!؟
    بابا خفن! بابا لویس سی کی! ..
    جهان سومی که میگن تفکر و مَنِش امثال توئه!

  5. عباد می گوید

    از نظر قرآن تغییر جنسیت حرام نیست چون چیزی گفته نشده فقط سوال اینکه از نظر حقوقی شخصی که تغییر جنسیت میدهد آثار حقوقی ش هم عوض میشود
    ازدواج دو تا مرد حرام و یا ازدواج دوتا زن حرام؟
    رابطه پدر فرزندی پابرجاست؟
    حاکم شرع باید حکم طلاق فروتن را صادر کند حتی اگر راضی نباشد

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.