فهرست مطالب مهم درباره جاسوسی تلفنی
- تعریف جاسوسی تلفنی
- اهداف دشمن از تخلیه اطلاعاتی
- بنیانگذار جاسوسی تلفنی منافقین
- چه کسانی در معرض تخلیه اطلاعاتی و تلفنی هستند ؟
- راه های موثر برای مقابله با تماس های تخلیه تلفنی
- قانون مجازات اسلامی در خصوص افشای اسرار
جاسوسی تلفنی و تخلیه اطلاعات تلفنی چیست؟
همواره اطلاعات یکی از مهم ترین ارکان قدرت در جنگ ها به شمار می رود و دشمن به هر طریقی به دنبال دستیابی به هر نوع اطلاعاتی است.
اطلاعاتی که به ظاهر شاید بی اهمیت جلوه داده شود می تواند در برخی از موارد برای امنیت کشور بسیار مهم باشد
معمولا طرف های دشمن با جعل هویت سعی در به دستیابی اطلاعات می کنند.
تعریف جاسوسی تلفنی
به صورت دقیق و کلاسیک تعریف جاسوسی تلفنی عبارت است از تلاش آگاهانه دشمن همراه با سوء استفاده از غفلت و یا فریب نیروهای خودی، برای کسب اطلاعات و یا القای منویات خود از طریق تماس با تلفن.
اهداف دشمن از تخلیه اطلاعات تلفنی چیست ؟
- جمع آوری اطلاعات درباره مشکلات جامعه برای سوء استفاده تبلیغاتی خود
- شناسایی مشکلات دستگاه های اجرایی برای ناکارآمد نشان دادن نظام
- کسب اطلاعات لازم برای دامن زدن به تفرقه و اختلافات جناح های مختلف سیاسی
- جمع آوری اطلاعات برای ایجاد اختلافات قومی، مذهبی و سیاسی
چه کسانی در معرض تخلیه اطلاعاتی و تلفنی هستند ؟
از بچه ۵ ساله تا پیرمرد ۹۰ ساله ممکن است سوژه تخلیه اطلاعتی قرار بگیرد. این اطلاعات که شاید به تنهایی مهم نباشند ممکن است در یک پازل کلی معنا دار باشند.
راه های موثر برای مقابله با تماس های تخلیه تلفنی
- برای پاسخ به سوالات افراد غریبه اصل را بر پاسخ های کوتاه قرار دهیم.
- همیشه فکر کنیم نفر سومی هم ممکن است صدای ما رو شنود کند.
- در حد امکان تلفن را بچه ها جواب ندهند.
برخی از شگردهای گروهک تروریستی منافقین در تخلیه اطلاعاتی با استفاده از تلفن
- شناسایی اهداف، مراکز و افراد مناسب
- داشتن اطلاعات و آگاهی لازم پیرامون موضوع تخلیه
- تخلیه کننده با پوششهای دولتی، نظامی، قضایی و امنیتی ظاهر خود را معرفی میکند.
- محل تخلیه را متناسب با موضوع انتخاب میکند
- تخلیه کننده، با توجه به فرد طعمه، لحن و ادبیات گویشی متناسب را انتخاب میکند
- ابتدای بحث را با موضوعات مورد علاقه تخلیه شونده آغاز میکند.
- در برخورد با تخلیه شونده، از موضوع بالا برخورد میکند.
- برای تخلیه عمیقتر، نقاط ضعف تخلیه شونده را قبلا جمعآوری و احصاء میکند.
فرایند جاسوسی در فضای مجازی به چند طریق صورت می پذیرد؟
جاسوسی الکترونیک به استراق سمع یا دسترسی به صورت مخفیانه به بستههای اطلاعاتی سازمانها میگویند که این بستههای اطلاعاتی در حال تبادل در فضای مجازی هستند و به راحتی توسط جاسوسان سایبری شنود میشوند. پیشرفت چشمگیر هکرها و جاسوسان سایبری، امنیت رایانهها، شبکههای رایانهای و حتی اطلاعات محرمانه اشخاص و سازمانها را به مخاطره انداخته است. اصلی ترین راه مقابله با این مسئله استفاده از رعایت نکات امنیتی و آشنایی با ابزارهای جاسوسی در این فضا میباشد.
دانلود فایل
قانون مجازات اسلامی در خصوص افشای اسرار
برای پیشگیری از موفقیت دشمن و افشای اطلاعات طبقهبندی شده به این روش، ضمن ارایه آخرین راهکارها و ملاحظههای حفاظتی قانونگذار برای برخورد با مأموران خاطی و سهلانگار اقدام به جرمانگاری در این ارتباط در مواد ۵۰۶ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) و ماده ۲۸ قانون م.جرائم ن.م نموده است؛ که این مواد دارای ایرادها و ابهامهای زیادی بوده و در تهیه و تدوین مقررات قانونی مربوط به جرم بیمبالاتی در حفظ اطلاعات طبقهبندی شده دقت و توجه لازم صورت نگرفته و ایرادها و ابهامهایی متوجه مواد موصوف است، به گونهای که موجب اختلافنظر، تفاوتِ برداشت و ارائه تحلیلهای متنوع از متن قانون گردیده است.
اهمیت وحساسیت موضوع تخلیه تلفنی توسط دشمن تا حدی است که مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) در این ارتباط میفرمایند: «یک دستورکارهای سخت و محکم ابلاغ شود که هیچکس حق ندارد از طریق وسایل (امکانات مخابراتی و الکترونیکی) مطلب دارای طبقهبندی را منتقل نماید». و یا اینکه در جای دیگری تأکید فرمودهاند: «بیان مطالب طبقهبندی شده در تلفن حرام است».
بنیانگذار جاسوسی تلفنی منافقین
عباس زریبافان مشهور به عباس زریباف متولد ۸ اردیبهشت ۱۳۳۱ در اصفهان از اعضای بلندپایه سازمان مجاهدین خلق و نفوذی این سازمان در اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود.
تماس تلفنی زریباف که منجر به نجات رجوی از دو قدمی بازداشت شد، او را به این فکر انداخت تا از این روش نو، بشتر و بهتر بهرهبرداری کند. گروهی ۱۵ نفره شامل ۱۱ مرد و ۴ زن که به لهجههای محلی ایران کاملا آشنا بودند، زیر نظر مستقیم عباس زریباف دورههای خاص و شیوههای تخلیه اطلاعاتی و جاسوسی تلفنی را آموختند و کار خود را در همان پاریس و با حمایت مالی و امنیتی دولت فرانسه آغاز کردند.
در یکی از این تماسهای موفق که توسط شخص عباس زریباف صورت گرفت، وی خود را از فرماندهان ارشد جنگ جا زد و با یکی از قرارگاههای عملیاتی در جنوب ایران تماس گرفت. زریباف که به روابط و نوع بیان نیروهای بسیجی و سپاهی آشنایی کامل داشت، توانست در ۴۵ دقیقه، یکی از فرماندهان را کاملا تخلیه اطلاعاتی کرده و موقعیت یگانهای نظامی ایران، زمان و چگونگی عملیات را کشف کند و به عنوان هدیهای ارزشمند به رجوی بدهد تا او تقدیم صدام کند. با لو رفتن تماس جعلی، عملیاتی که ایران برای انجام آن در شلمچه تدارک زیادی دیده بود، منتفی شد.
سرانجام بنیانگذار جاسوسی تلفنی منافقین چه شد؟
او در عملیات مرصاد که مجاهدین خلق نام آن را فروغ جاویدان گذاشته بودند به همراه همسرش کشته شد
روایت امیرپوردستان از روشهای جاسوسی تلفنی منافقین
رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش گفت: منافقین هنوز هم از استرالیا، اروپا و آمریکا تماس میگیرند و جاسوسی تلفنی انجام میدهند؛ فکر نمیکنم هیچکس به اندازه منافقین در جاسوسی تلفنی متبحر باشد.
امیر پوردستان با اشاره به اینکه همین اقدامات منافقین سبب شد که آنها به فکر تشکیل ارتش آزادیبخش بیفتند، افزود: انواع و اقسام سلاحها و تجهیزات از برزیل تا ژاپن در اختیار ارتش آزادیبخش قرار گرفته بود و این ارتش دو عملیات موفق در مناطق فکه و مهران انجام داد و همین دو عملیات باعث شد که آنها تصور کنند میتوانند تهران را هم بگیرند.
وی با بیان اینکه منافقین نفراتی بودند که بسیار محکم بودند و حقیقتا داعش امروز نسخه جدیدی از منافقین است، گفت: هیچگاه نباید در فیلمهایمان دشمن را ضعیف و زبون نشان دهیم.
منابع: فصلنامه علمی مطالعات حافظت و امنیت انتظامی – سازمان مزاحمین خلق – دفاع پرس