راهش
مرجع تخصصی اخبار حقوقی ایران و جهان

صدور و تمدید گذرنامه در سفارت ایران در توکیو ژاپن

یکی از اقدامات بسیار مهم برای امور مهاجرت هموطنان مقیم کشور ژاپن صدور و تمدید گذرنامه در سفارت ایران در ژاپن (توکیو) است. این سفارت در کشور ژاپن آماده خدمت رسانی به ایرانیان می باشد. اما ممکن است بسیاری از شما مراحل و نکات مهم برای انجام این کار را ندانید. به همین علت مقاله ای را گردآوری کرده ایم تا به همه سوالات مهم شما پاسخ داده باشیم.

برای شروع کارهای صدور و تمدید پاسپورت ابتدا باید در سامانه میخک ثبت نام نمائید. این سامانه مخصوص ایرانیانی است که قصد صدور و تمدید گذرنامه خود در هر کشوری را دارند. پس از طی مراحل لازم با مراجعه به سفارت می توانید پاسپورت خود را دریافت کنید.

(سایت راهش آمادگی دارد کلیه امور ثبت نام در سامانه میخک، گرفتن کد رهگیری و دریافت نوبت از سامانه نوبت گیری را انجام دهد. با ما در واتس اپ تماس بگیرید. )

فهرست مطالب

صدور و تمدید گذرنامه در سفارت ایران در توکیو ژاپن

مدارک لازم

۱- تکمیل و ارائه فرم ویژه صدورگذرنامه

۲- تکمیل و ارایه فرم تغییر محل اقامت و فرم صدور مهر خروج مکرر 

(اگر محل اقامت در گذرنامه قبلی، ژاپن باشد نیازی به پرداخت هزینه و تکمیل فرمهای تغییر محل اقامت و صدور مهر خروج مکرر نمی باشد)

۳- ارئه اصل گذرنامه قبلی متقاضی

۴- اصل ویک نسخه تصویر از تمام صفحات شناسنامه (برای افراد بالای ۱۵ سال سن شناسنامه باید عکس دار باشد) .در صورت عکس دار نبودن شناسنامه ابتدا به بخش سجلات مراجعه فرمایید. ( اندازه  A4)

۵- اصل و یک نسخه تصویر روشن و خوانا از دو طرف کارت اقامت معتبر ( اندازه  A4)

۶- اصل و یک نسخه تصویر روشن و خوانا از دو طرف کارت ملی ایران (برای افراد بالای ۱۸ سال سن).( اندازه  A4)

هموطنانی که تاکنون برای دریافت کارت شناسایی ملی اقدام ننموده اند باید ضمن مراجعه، مدارک خود را جهت صدور کارت ملی به بخش سجلات ارائه نمایند.

۷- یک قطعه عکس جدید در اندازه ۳ در ۴ رنگی ، تمام رخ با زمینه روشن، بدون کلاه و عینک (برای خانمها از ۶ سال سن بالاتر با حجاب کامل اسلامی)

۸- اصل و تصویر کارت پایان خدمت یا معافیت برای آقایان زیر ۵۰ سال سن در صورت نیاز به تغییر محل اقامت از ایران به ژاپن ضروریست ( اندازه  A4)

۹- آقایان دارای ۱۸ سال سن و بالاتر (تا سن ۵۰ سالگی) که کارت پایان خدمت یا معافیت دریافت نکرده اند (مشمولین که در زمان درخواست حداقل سه سال تمام خارج از کشور بوده باشند) نسبت به تکمیل و ارایه درخواست درج مهرخروج مشمولین (فرم ویژه صدور مجوز خروج مشمولان خارج از کشور)، یک قطعه عکس و پرداخت هزینه استعلام (فقط برای اولین بار) و هزینه صدور مهر خروجی مشمولین بصورت جداگانه اقدام نمایند.

۱۰- اجازه کتبی شوهر برای خانمهای متاهل دارای همسر ایرانی (در صورتیکه خواستار تغییر محل اقامت از ایران به ژاپن باشند. اگر در گذرنامه قبلی خانم محل اقامت ژاپن باشد نیازی به اجازه کتبی شوهر نمی باشد) و اجازه کتبی پدر برای فرزندان زیر ۱۸ سال(فرم تغییر محل اقامت )، اجازه نامه باید در صورت حضور شوهر/ پدر توسط مسئولین بخش گذرنامه سفارت(رایگان) و درصورت ارسال مدارک از طریق پست توسط دفترخانه محل و ممهور به مهر وزارت خارجه گواهی شود.

۱۱-پرداخت هزینه خدمات کنسولی

۱۲-تهیه فیش پرداختی از خود پرداز موجود در نمایندگی و یا ارائه رسید بانکی 

نکات مهم

  1. مدت اعتبار گذرنامه های جدید ۵ سال می باشد که پس از گذشت پنج سال از تاریخ صدور آن باید تجدید شود.
  2. محل اقامت قانونی افراد در گذرنامه های قدیمی صفحه ۸ و در گذرنامه های جدید در صفحه ۳درج گردیده است و ارتباطی به ویزای دائم (اقامت دائم) ندارد. به سخن دیگر برای مقامات ایرانی، مستندات گذرنامه ای ملاک عمل است که توسط نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران درج شده باشد.
  3. دارندگان گذرنامه با محل اقامت ژاپن پیش از مسافرت به ایران , نیازی به گرفتن مهر خروج مکرر از بخش کنسولی سفارت ندارند.
  4. در صورت افزوده شدن نام فرزند در گذرنامه معتبر قدیمی برای کسانی که مقیم ایران هستند, برای اصلاح مهر خروج مکرر, گرفتن فرم اجازه خروج فرزند الزامی است که به تایید سفارت رسیده باشد .
  5. امکان اضافه نمودن همراه (فرزند یا همسر) و یا تغییر محل اقامت در گذرنامه های جدید وجود ندارد , و آن دسته از هم وطنانی که اقدام به ازدواج می کنند و یا صاحب فرزندی می شوند , باید برای همسر یا فرزند خود درخواست گذرنامه جدید نمایند.
  6. هم وطنان گرامی پس از دریافت گذرنامه جدید می بایستی قبل از مسافرت ,  نخست به وزارت کشور ژاپن ( Home Office )  مراجعه و نسبت به درج محل اقامت خود اقدام نمایند.
  7. همان طور که در قسمت مربوط توضیح داده شده است یکی از مدارک اصلی برای کسانی که قصد دارند تا گذرنامه همسر و یا فرزندان خود را از گذرنامه خود جدا  (تفکیک) کنند و یا برای بانوانی که درخواست جدا کردن و صدور گذرنامه جداگانه برای فرزندان هستند، اجازه شوهر برای زن و ولی قانونی  فرزندان و نیز امضاء فرم اجازه خروج در حضور مسئول مربوط بخش کنسولی ضروری است.
  8. در صورت نقص مدارک و یا امضاء نکردن پرسشنامه ها، همه مدارک بدون اقدام برگشت داده خواهد شد.
  9. تصویر مدارک هویتی مانند شناسنامه، کارت ملی و کارت پایان خدمت/ معافیت در صورتی به جای اصل آنها قابل پذیرش خواهد بود که از طریق وزارت امورخارجه در تهران (ساختمان شماره۳، اداره گذرنامه و روادید، بخش مقیمین خارج از کشور) و یا دفاتر نمایندگی وزارت امورخارجه در شیراز، تبریز، مشهد،ارومیه،اصفهان،قم،گیلان ،کرمانشاه ،زاهدان ، بوشهر و اهواز برای این سفارت نمابر(فاکس) گردد.
  10. در صورتی که متقاضی دارای دو گذرنامه، کارت هویت و یا شناسنامه خارجی مختلف باشد می بایست ضمن درج هر دو مورد در برگ اظهاریه بقاء به تابعیت ایرانی ، تصویر هر دو مدرک خارجی را ارایه نماید.
  11. چنانچه متقاضی گذرنامه خارجی خود را به دلیل پناهندگی کسب نموده باشد باید نسبت به تکمیل و ارایه هر دو برگ «اظهاریه بقاء به تابعیت ایرانی» (فرم ) و « اعلام ندامت از پناهندگی» (فرم) اقدام نماید.
  12. کلیه پرسشنامه ها و درخواستهای مربوط به صدور گذرنامه فرد زیر ۱۸ سال سن باید توسط پدر و یا قیم قانونی وی امضاء شوند.
  13. بانوان ایرانی متقاضی تغییر محل اقامت که با مرد خارجی ازدواج نموده اند نیازی به ارایه اجازه همسر ندارند.
  14. چنانچه شوهر بانوی متقاضی تغییر محل اقامت فوت شده باشد ارایه اصل گواهی فوت شوهر و یا شناسنامه حاوی ثبت فوت الزامی است.
  15. چنانچه بانوی متقاضی تغییر محل اقامت مطلقه باشد ارایه اصل سند طلاق و یا شناسنامه حاوی ثبت طلاق الزامی است.
  16. بدیهی است تغییر محل اقامت و صدور مجوز خروج فرزندان زیر ۱۸ سال سن منوط به ارایه مجوز رسمی پدر یا حکم صادره از سوی دادگاه ذیصلاح ایران می باشد.
  17. دارندگان گذرنامه با محل اقامت ایران به محض ورود به ایران باید نسبت به دریافت مهر خروج از ایران با ارایه اصل شناسنامه و کارت پایان خدمت برای آقایاناقدام نمایند.
  18. بانوان مقیم ایران که گذرنامه خود را از بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در توکیو دریافت نمودند و حالا تمایل دارند که بدون همسر و به همراه فرزندان خود به ایران مسافرت می نمایند , پیش از سفر , برای دریافت مهر خروجی از نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران باید فرم اجازه خروج را که توسط شوهر امضاء شده و به تایید سفارت جمهوری اسلامی ایران در توکیو رسیده , به همراه داشته باشند .
  19. با توجه به دستورالمعل های صادر شده از سوی مراجع زیر ذی ربط , از آن جایی که هر گونه دریافت خدمات کنسولی منوط به ارایه کد ملی از سوی متقاضیان است . بنابراین از آن دسته از هم وطنانی که تا کنون اقدام به دریافت کد و کارت ملی ننموده اند, ضروری است هم زمان با درخواست هر گونه خدمات کنسولی ، مدارک مربوط به دریافت کارت ملی را نیز به بخش کنسولی سفارت تحویل دهند. ( خواهشمند است برای آگاهی از مدارک لازم برای دریافت کارت ملی به بخش کارت ملی در بخش کنسولی  سایت مراجعه نمایید.)
  20. امضاء و درج تاریخ در فرم ها ضروری است.
  21. گذرنامه هایی که اعتبار آنها کمتر از ۶ ماه باشد قابل تجدید خواهد بود.

  22. در صورت درخواست پستی، ارایه پاکت برگشت که آدرس گیرنده در آن درج و تمبر سفارشی بر آن الصاق گردیده باشد ضروری است.
  23. دانشجویان در صورت داشتن پرونده دانشجوئی و تسهیلات، نیاز به پرداخت هزینه نمی باشند. البته ارائه گواهی تحصیلی که ۱۵ روز از تاریخ صدور آن نگذشته باشد، ضروریست.
  24. حضور متقاضیان صدور اولین گذرنامه یا دارندگان گذرنامه صادره از ایران درسفارت ضروری است.
  25. مدت اعتبار گذرنامه های جدید ۵ سال می باشد که پس از گذشت پنج سال از تاریخ صدور آن باید تجدید شود.

صدور اولین گذرنامه ایرانیان متولد خارج از کشور

با استناد به بند۲ ماده ۹۷۶ قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران ، افرادی که پدر آنها ایرانی بوده و در خارج از ایران متولد شده اند پس از دریافت شناسنامه ایرانی از سفارت می توانند نسبت به دریافت اولین گذرنامه ایرانی اقدام نمایند.

مدارک مورد نیاز:

۱- حضور متقاضی در بخش کنسولی سفارت

۲- تکمیل و ارائه فرم ویژه صدور گذرنامه

۳- تکمیل و ارایه فرم تغییر محل اقامت و فرم صدور مهر خروج مکرر

در صورتی که محل اقامت در گذرنامه (همسر یا پدر و مادر) ژاپن باشد نیازی به پرداخت هزینهو تکمیل و ارائه فرم تغییر محل اقامت و صدور مهر خروج مکررنمی باشد.

۴- اصل گذرنامه ای که متقاضی با آن به عنوان همراه از ایران خارج شده (گذرنامه همسر یا پدر و مادر) 

۵- اصل و یک نسخه تصویر روشن و خوانا از تمام صفحات شناسنامه (برای افراد بالای ۱۵ سال سن شناسنامه باید عکس دار باشد)

۶- یک نسخه تصویر روشن و خوانا از دو طرف کارت اقامت معتبر  ( اندازه  A4)

۷- یک نسخه تصویر روشن و خوانا از دو طرف کارت ملی ایران (برای افراد با لای ۱۸ سال سن).( اندازه  A4)

   هموطنانی که تاکنون برای دریافت کارت شناسایی ملی اقدام ننموده اند بایدضمن مراجعه، مدارک خود را جهت صدور کارت ملی به بخش سجلات ارائه و رسید دریافت نمایند.

۸- یک قطعه عکس جدید در اندازه ۳ در ۴ رنگی ، تمام رخ با زمینه روشن، بدون کلاه و عینک (برای خانمها از ۶ سال سن بالاتر با حجاب کامل اسلامی)

۹- اصل و تصویر کارت پایان خدمت یا معافیت برای آقایان ( اندازه  A4)

۱۰- آقایان دارای ۱۸ سال سن و بالاتر (تا سن ۵۰ سالگی) که کارت پایان خدمت یا معافیت دریافت نکرده اند (مشمولین که در زمان درخواست حداقل سه سال تمام خارج از کشور بوده باشند) نسبت به تکمیل و ارایه درخواست درج مهرخروج مشمولین (فرم ویژه صدور مجوز خروج مشمولان خارج از کشور)، یک قطعه عکس و پرداخت هزینه استعلام (فقط برای اولین بار) و هزینه صدور مهر خروجی مشمولین بصورت جداگانه اقدام نمایند.

۱۱- اجازه کتبی شوهر برای خانمهای متاهل دارای همسر ایرانی (در صورتیکه خواستار تغییر محل اقامت از ایران به ژاپن باشند. اگر در گذرنامه قبلی خانم محل اقامت ژاپن باشد نیازی به اجازه کتبی شوهر نمی باشد) و اجازه کتبی پدر برای فرزندان زیر ۱۸ سال(فرم تغییر محل اقامت)، اجازه نامه باید در صورت حضور شوهر/ پدر توسط مسئولین بخش گذرنامه سفارت(رایگان) و درصورت ارسال مدارک از طریق پست توسط دفترخانه محل و ممهور به مهر وزارت خارجه گواهی شود.

۱۲-پرداخت هزینه

۱۳-تهیه فیش پرداختی از خود پرداز موجود در نمایندگی و یا ارائه رسید بانکی 

 توضیحات مهم:

۱- در صورت نقص مدارک و یا امضاء نکردن پرسشنامه ها، همه مدارک بدون اقدام برگشت داده خواهد شد.

۲- تصویر مدارک هویتی مانند شناسنامه، کارت ملی و کارت پایان خدمت/ معافیت در صورتی به جای اصل آنها قابل پذیرش خواهد بود که از طریق وزارت امورخارجه در تهران (ساختمان شماره۳، اداره گذرنامه و روادید، بخش مقیمین خارج از کشور) و یا دفاتر نمایندگی وزارت امورخارجه در شیراز، تبریز، مشهد،ارومیه،اصفهان،قم،گیلان ،کرمانشاه ،زاهدان ، بوشهر و اهواز برای این سفارت نمابر(فاکس) گردد.

۳- در صورتی که متقاضی دارای دو گذرنامه، کارت هویت و یا شناسنامه خارجی مختلف باشد می بایست ضمن درج هر دو مورد در برگ اظهاریه بقاء به تابعیت ایرانی ، تصویر هر دو مدرک خارجی را ارایه نماید.

۴- چنانچه متقاضی گذرنامه خارجی خود را به دلیل پناهندگی کسب نموده باشد باید نسبت به تکمیل و ارایه هر دو برگ «اظهاریه بقاء به تابعیت ایرانی» (فرم ) و « اعلام ندامت از پناهندگی» (فرم) اقدام نماید.

۵ – کلیه پرسشنامه ها و درخواستهای مربوط به صدور گذرنامه فرد زیر ۱۸ سال سن باید توسط پدر و یا قیم قانونی وی امضاء شوند.

۶ – بانوان ایرانی متقاضی تغییر محل اقامت که با مرد خارجی ازدواج نموده اند نیازی به ارایه اجازه همسر ندارند.

۷- چنانچه شوهر بانوی متقاضی تغییر محل اقامت فوت شده باشد ارایه اصل گواهی فوت شوهر و یا شناسنامه حاوی ثبت فوت الزامی است.

۸- چنانچه بانوی متقاضی تغییر محل اقامت مطلقه باشد ارایه اصل سند طلاق و یا شناسنامه حاوی ثبت طلاق الزامی است.

بدیهی است تغییر محل اقامت و صدور مجوز خروج فرزندان زیر ۱۸ سال سن منوط به ارایه مجوز رسمی پدر یا حکم صادره از سوی دادگاه ذیصلاح ایران می باشد.

۹- با توجه به دستورالمعل های صادر شده از سوی مراجع زیر ذی ربط , از آن جایی که هر گونه دریافت خدمات کنسولی منوط به ارایه کد ملی از سوی متقاضیان است . بنابراین از آن دسته از هم وطنانی که تا کنون اقدام به دریافت کد و کارت ملی ننموده اند, ضروری است هم زمان با درخواست هر گونه خدمات کنسولی ، مدارک مربوط به دریافت کارت ملی را نیز به بخش کنسولی سفارت تحویل دهند. 

۱۰- امضاء و درج تاریخ در فرم ها ضروری است.

۱۱- در صورت درخواست پستی، ارایه پاکت برگشت که آدرس گیرنده در آن درج و تمبر سفارشی بر آن الصاق گردیده باشد ضروری است.

صدور و تمدید گذرنامه در سفارت ایران در توکیو ژاپن
صدور و تمدید گذرنامه در سفارت ایران در توکیو ژاپن

صدور اولین گذرنامه بانوان خارجی دارای همسر ایرانی

بر اساس بند ۶ ماده ۹۷۶ قانون مدنی هر زن تبعه خارجی که با مرد ایرانی ازدواج نماید تبعه ایران شناخته شده و پس از دریافت شناسنامه ایرانی می تواند درخواست صدور گذرنامه نماید. 

مدارک مورد نیاز:

۱- حضور متقاضی در بخش کنسولی سفارت   

۲- تکمیل و ارائه فرم ویژه صدورگذرنامه

۳- تکمیل و ارایه فرم تغییر محل اقامتو فرم صدور مهر خروج مکرر(با اجازه کتبی شوهر)

در صورتی که محل اقامت در گذرنامه شوهر ژاپن باشد نیازی به پرداخت هزینه تغییر محل اقامت نمی باشد.

۴- یک قطعه عکس جدید در اندازه ۳ در ۴ رنگی ، تمام رخ با زمینه روشن، بدون کلاه و عینک (برای خانمها از ۶ سال سن بالاتر با حجاب کامل اسلامی)
۵- ارایه اصل و یک نسخه تصویر روشن و خوانا از تمام صفحات شناسنامه ( اندازه  A4)

۶- ارایه اصل و یک نسخه تصویر روشن و خوانا از دو طرف کارت اقامت معتبر یا گذرنامه ژاپنی ( اندازه  A4)

۷- ارایه اصل و یک نسخه تصویر روشن و خوانا از دو طرف کارت ملی ایران (برای افراد با لای ۱۵ سال سن).( اندازه  A4) هموطنانی که تاکنون برای دریافت کارت شناسایی ملی اقدام ننموده اند بایدضمن مراجعه، مدارک خود را جهت صدور کارت ملی به بخش سجلات ارائه و رسید دریافت نمایند.

۸- پرداخت هزینه

۹-تهیه فیش پرداختی از خود پرداز موجود در نمایندگی و یا ارائه رسید بانکی 

 توضیحات مهم:

۱- در صورت نقص مدارک و یا امضاء نکردن پرسشنامه ها، همه مدارک بدون اقدام برگشت داده خواهد شد.

-۲ تصویر مدارک هویتی مانند شناسنامه ، کارت ملی و کارت پایان خدمت/معافیت در صورتی به جای اصل آنها قابل پذیرش خواهد بود که از طریق وزارت امور خارجه در تهران (ساختمان شماره ۳، اداره گذرنامه و روادید، بخش مقیمین خارج از کشور) و یا دفاتر نمایندگی وزارت امورخارجه در شیراز، تبریز، مشهد، ارومیه، اصفهان، قم، گیلان،کرمانشاه ،زاهدان ،بوشهر و اهواز برای این سفارت نمابر(فاکس) گردد.

۳- چنانچه شوهر بانوی متقاضی تغییر محل اقامت فوت شده باشد ارایه اصل گواهی فوت شوهر و یا شناسنامه حاوی ثبت فوت الزامی است.

۴- چنانچه بانوی متقاضی تغییر محل اقامت مطلقه باشد ارایه اصل سند طلاق و یا شناسنامه حاوی ثبت طلاق الزامی است.

بدیهی است تغییر محل اقامت و صدور مجوز خروج فرزندان زیر ۱۸ سال سن منوط به ارایه مجوز رسمی پدر یا حکم صادره از سوی دادگاه ذیصلاح ایران می باشد.

۵- با توجه به دستورالمعل های صادر شده از سوی مراجع زیر ذی ربط , از آن جایی که هر گونه دریافت خدمات کنسولی منوط به ارایه کد ملی از سوی متقاضیان است . بنابراین از آن دسته از هم وطنانی که تا کنون اقدام به دریافت کد و کارت ملی ننموده اند, ضروری است هم زمان با درخواست هر گونه خدمات کنسولی ، مدارک مربوط به دریافت کارت ملی را نیز به بخش کنسولی سفارت تحویل دهند.

۶- امضاء و درج تاریخ در فرم ها ضروری است.

۷- در صورت درخواست پستی، ارایه پاکت برگشت که آدرس گیرنده در آن درج و تمبر سفارشی بر آن الصاق گردیده باشد ضروری است.

صدور گذرنامه مخدوشه، آبدیده،پاره شده، سوخته شده

گذرنامه مخدوشه شامل موارد ذیل می باشد:

آبدیده: تمام یا قسمتی از مندرجات این گذرنامه در اثر تماس با آب محو شده و یا غیر قابل خواندن می باشد.

پاره شده: تمام و یا تعدادی از صفحات این گذرنامه جدا و یا پاره شده است.

سوخته شده : تمام یا قسمتی از این نوع گذرنامه در آتش سوزیهای مختلف (منزل ، محل کار و …) سوخته شده است.

مراحل اقدام :

۱- تکمیل و ارایه (در صورت تمایل ارسال از طریق پست)پرسشنامه تائید صحت تاریخ آخرین خروج از ایران (فرم شماره ۹) به همراه تصویر کارت ملی ایرانی به بخش گذرنامه سفارت بمنظور استعلام از مرکز

۲- پس از اطلاع از دریافت پاسخ استعلام، مدارک لازم را آماده و ضمن حضور در سفارت به بخش گذرنامه تحویل فرمائید.

مدارک مورد نیاز :

۱- حضور متقاضی در بخش کنسولی سفارت

۲- اصل و یک نسخه تصویر گذرنامه مخدوشه ، آبدیده ، پاره شده ، سوخته شده

۳- چنانچه گذرنامه در آتش سوزی منزل ، محل کار ، خودرو و …سوخته باشد اصل و ۱ نسخه تصویر گزارش صادره از سوی پلیس محلی حاوی مشخصات گذرنامه با مهر و امضاء مقام صادر کننده

۴- ارایه شرح (کامل) مبنی بر چگونگی مخدوشه ، آبدیده ، پاره شده ، سوخته شده گذرنامه متقاضی متضمن تاریخ (روز، ماه، سال) و مرز آخرین خروج قانونی از کشور، نحوه اخذ اقامت و نوع آن و یک نسخه تصویر آن.(اندازه A4)

۵- تصویر گذرنامه قبلی (در صورت وجود)

۶- اصل ویک نسخه تصویر روشن و خوانا از تمام صفحات شناسنامه (برای افراد بالای ۱۵ سال سن شناسنامه باید عکس دار باشد)

۷- یک نسخه تصویر روشن و خوانا از دو طرف کارت اقامت معتبر 

۸- یک نسخه تصویر روشن و خوانا از دو طرف کارت ملی ایران(برای افراد با لای ۱۵ سال سن)

هموطنانی که تاکنون برای دریافت کارت شناسایی ملی اقدام ننموده اند بایدضمن مراجعه، مدارک خود را جهت صدور کارت ملی به بخش سجلات ارائه و رسید دریافت نمایند

۹- ۱قطعه عکس جدید  در اندازه ۳ در ۴ ، رنگی ، تمام رخ با زمینه روشن، بدون کلاه و عینک (برای خانمها از ۶ سال سن بالاتر با حجاب کامل اسلامی)   

۱۰- تکمیل و ارائهفرم ویژه صدورگذرنامه

۱۱- تکمیل و ارایه فرم تغییر محل اقامتوفرم صدور مهر خروج مکرر

(اگر محل اقامت در گذرنامه قبلی، ژاپن باشد نیازی به پرداخت هزینه و تکمیل فرمهای تغییر محل اقامت و صدور مهر خروج مکرر نمی باشد)

۱۲- اصل و تصویر کارت پایان خدمت یا معافیت برای آقایان زیر ۵۰ سال سن در صورت نیاز به تغییر محل اقامت از ایران به ژاپن ضروریست ( اندازه  A4)

۱۳- آقایان دارای ۱۸ سال سن و بالاتر (تا سن ۵۰ سالگی) که کارت پایان خدمت یا معافیت دریافت نکرده اند (مشمولین که در زمان درخواست حداقل سه سال تمام خارج از کشور بوده باشند) نسبت به تکمیل و ارایه درخواست درج مهرخروج مشمولین (فرم ویژه صدور مجوز خروج مشمولان خارج از کشور)، یک قطعه عکس و پرداخت هزینه استعلام (فقط برای اولین بار) و هزینه صدور مهر خروجی مشمولین بصورت جداگانه اقدام نمایند.

۱۴- اجازه کتبی شوهر برای خانمهای متاهل دارای همسر ایرانی (در صورتیکه خواستار تغییر محل اقامت از ایران به ژاپن باشند. اگر در گذرنامه قبلی خانم محل اقامت ژاپن باشد نیازی به اجازه کتبی شوهر نمی باشد) و اجازه کتبی پدر برای فرزندان زیر ۱۸ سال(فرم تغییر محل اقامت)، اجازه نامه باید در صورت حضور شوهر/ پدر توسط مسئولین بخش گذرنامه سفارت(رایگان) و درصورت ارسال مدارک از طریق پست توسط دفترخانه محل و ممهور به مهر وزارت خارجه گواهی شود.

۱۵- پاکت تمبردار سفارشی با نشانی کامل متقاضی(در صورت تمایل ارسال گذرنامه با پست)

۱۶- پرداخت هزینه 

توضیحات مهم:

۱- در صورت نقص مدارک و یا امضاء نکردن پرسشنامه ها، همه مدارک بدون اقدام برگشت داده خواهد شد.

۲- تصویر مدارک هویتی مانند شناسنامه ، کارت ملی و کارت پایان خدمت/معافیت در صورتی به جای اصل آنها قابل پذیرش خواهد بود که از طریق وزارت امور خارجه در تهران (ساختمان شماره۳، اداره گذرنامه و روادید ،بخش مقیمین خارج از کشور) و یا دفاتر نمایندگی وزارت امورخارجه در شیراز، تبریز، مشهد،ارومیه،اصفهان،قم،گیلان ،کرمانشاه ،زاهدان ، بوشهر و اهواز برای این سفارت نمابر(فاکس) گردد.

۳- در صورتی که متقاضی دارای دو گذرنامه، کارت هویت و یا شناسنامه خارجی مختلف باشد می بایست ضمن تکمیل پشت فرم شماره ۲ ، تصویر هر دو مدرک خارجی را ارایه نماید.

۴- چنانچه متقاضی گذرنامه خارجی خود را به دلیل پناهندگی کسب نموده باشد باید نسبت به تکمیل پشت فرم شماره ۲« اعلام ندامت از پناهندگی»  اقدام نماید.

۵ – کلیه پرسشنامه ها و درخواستهای مربوط به صدور گذرنامه فرد زیر ۱۸ سال سن باید توسط پدر و یا قیم قانونی وی امضاء شوند.

۶- چنانچه شوهر بانوی متقاضی تغییر محل اقامت فوت شده باشد ارایه اصل گواهی فوت شوهر و یا شناسنامه حاوی ثبت فوت الزامی است.

۷- چنانچه بانوی متقاضی تغییر محل اقامت مطلقه باشد ارایه اصل سند طلاق و یا شناسنامه حاوی ثبت طلاق الزامی است. بدیهی است تغییر محل اقامت و صدور مجوز خروج  فرزندان زیر ۱۸ سال سن منوط به ارایه مجوز رسمی پدر یا حکم صادره از سوی دادگاه ذیصلاح ایران می باشد.

۸ – بانوان ایرانی متقاضی تغییر محل اقامت که با مرد خارجی ازدواج نموده اند نیازی به ارایه مجوز شوهر ندارند.

صدور گذرنامه مفقوده یا سرقت شده

 افرادی که با گذرنامه ایرانی (و روادید معتبر) از ایران خارج و حین سکونت در کشور محل اقامت (ژاپن) گذرنامه خود را مفقوده نموده یا به سرقت رفته است، در صورت ارائه مدارک زیر می توانند درخواست صدور گذرنامه جدید نمایند.

مدارک مورد نیاز:

۱- حضور شخص متقاضی در محل نمایندگی

۲- ارائه اصل گزارش فقدان گذرنامه، صادره از سوی پلیس محلی حاوی شماره گذرنامه ، تاریخ و محل فقدان یا سرقت، مشخصات صاحب گذرنامه با مهر و امضاء مقام صادر کننده

در صورتی که گذرنامه توسط اداره پست محلی، اداره مهاجرت، سفارتخانه های خارجی و … مفقود شده باشد مراتب باید در گزارش پلیس محلی درج شده باشد.

۳- ارائه درخواست کتبی مبنی بر چگونگی فقدان یا سرقت گذرنامه متقاضی متضمن تاریخ (روز، ماه، سال) و مرز آخرین خروج قانونی از کشور، نحوه اخذ اقامت و نوع آن (اندازه A4).

۴- تصویر گذرنامه قبلی (در صورت وجود)

۵- اصل و یک نسخه تصویر روشن و خوانا از تمام صفحات شناسنامه (برای افراد بالای ۱۵ سال سن شناسنامه باید عکس دار باشد)

۶-  یک نسخه تصویر روشن وخوانا ازدوطرف کارت اقامت معتبر

۷- یک نسخه تصویر روشن و خوانا از دو طرف کارت ملی ایران (برای افراد با لای ۱۵ سال سن)

هموطنانی که تاکنون برای دریافت کارت شناسایی ملی اقدام ننموده اند باید ضمن مراجعه، مدارک خود را جهت صدور کارت ملی به بخش سجلات ارائه و رسید دریافت نمایند

۸- ۱ قطعه عکس جدید در اندازه ۳ در ۴ ، رنگی ، تمام رخ با زمینه روشن، بدون کلاه و عینک (برای خانمها از ۶ سال سن بالاتر با حجاب کامل اسلامی)  

۹- تکمیل و ارائه فرم ویژه صدورگذرنامه

۱۰- تکمیل و ارایه فرم تغییر محل اقامت و فرم صدور مهر خروج مکرر 

(اگر محل اقامت در گذرنامه قبلی، ژاپن باشد نیازی به پرداخت هزینه و تکمیل فرمهای تغییر محل اقامت و صدور مهر خروج مکرر نمی باشد)

۱۱- اصل و تصویر کارت پایان خدمت یا معافیت برای آقایان زیر ۵۰ سال سن در صورت نیاز به تغییر محل اقامت از ایران به ژاپن ضروریست ( اندازه  A4)

۱۲- آقایان دارای ۱۸ سال سن و بالاتر (تا سن ۵۰ سالگی) که کارت پایان خدمت یا معافیت دریافت نکرده اند (مشمولین که در زمان درخواست حداقل سه سال تمام خارج از کشور بوده باشند) نسبت به تکمیل و ارایه درخواست درج مهرخروج مشمولین (فرم ویژه صدور مجوز خروج مشمولان خارج از کشور)، یک قطعه عکس و پرداخت هزینه استعلام (فقط برای اولین بار) و هزینه صدور مهر خروجی مشمولین بصورت جداگانه اقدام نمایند.

۱۳- اجازه کتبی شوهر برای خانمهای متاهل دارای همسر ایرانی (در صورتیکه خواستار تغییر محل اقامت از ایران به ژاپن باشند. اگر در گذرنامه قبلی خانم محل اقامت ژاپن باشد نیازی به اجازه کتبی شوهر نمی باشد) و اجازه کتبی پدر برای فرزندان زیر ۱۸ سال(فرم تغییر محل اقامت )، اجازه نامه باید در صورت حضور شوهر/ پدر توسط مسئولین بخش گذرنامه سفارت(رایگان) و درصورت ارسال مدارک از طریق پست توسط دفترخانه محل و ممهور به مهر وزارت خارجه گواهی شود.

۱۴- پاکت تمبردار سفارشی با نشانی کامل متقاضی (در صورت تمایل ارسال گذرنامه با پست)

۱۵-پرداخت هزینه

توضیحات مهم:

۱- در صورت نقص مدارک و یا امضاء نکردن پرسشنامه ها، همه مدارک بدون اقدام برگشت داده خواهد شد.

۲- تصویر مدارک هویتی مانند شناسنامه، کارت ملی و کارت پایان خدمت/معافیت در صورتی به جای اصل آنها قابل پذیرش خواهد بود که از طریق وزارت امور خارجه در تهران (ساختمان شماره۳، اداره گذرنامه و روادید، بخش مقیمین خارج از کشور) و یا دفاتر نمایندگی وزارت امورخارجه در شیراز، تبریز، مشهد، ارومیه، اصفهان، قم، گیلان،کرمانشاه، زاهدان، بوشهر و اهواز برای این سفارت نمابر(فاکس) گردد.

۳- در صورتی که متقاضی دارای دو گذرنامه، کارت هویت و یا شناسنامه خارجی مختلف باشد باید هر دو مورد را در فرم، تکمیل نماید.

۴- چنانچه متقاضی گذرنامه خارجی خود را به دلیل پناهندگی کسب نموده باشد باید نسبت به تکمیل  فرم و « اعلام ندامت » اقدام نماید.

۵ – کلیه پرسشنامه ها و درخواستهای مربوط به صدور گذرنامه فرد زیر ۱۸ سال سن باید توسط پدر و یا قیم قانونی وی امضاء شوند.

۶- چنانچه شوهر بانوی متقاضی تغییر محل اقامت فوت شده باشد ارایه اصل گواهی فوت شوهر و یا شناسنامه حاوی ثبت فوت الزامی است.

۷- چنانچه بانوی متقاضی تغییر محل اقامت مطلقه باشد ارایه اصل سند طلاق و یا شناسنامه حاوی ثبت طلاق الزامی است. بدیهی است تغییر محل اقامت و صدور مجوز خروج  فرزندان زیر ۱۸ سال سن منوط به ارایه مجوز رسمی پدر یا حکم صادره از سوی دادگاه ذیصلاح ایران می باشد.

۸ – بانوان ایرانی متقاضی تغییر محل اقامت که با مرد خارجی ازدواج نموده اند نیازی به ارایه مجوز شوهر ندارند.

صدور گذرنامه عابرین غیر مجاز

متقاضیانی که به طور غیر مجاز (غیر قانونی) از کشور خارج شده اند و اکنون درخواست صدور گذرنامه ایرانی دارند می توانند با ارائه مدارک لازم طی دو مرحله (استعلام و صدور) گذرنامه خود را دریافت نمایند.

مدارک لازم برای مرحله اول(استعلام):

۱- تکمیل فرم درخواست عابر غیر مجاز از طریق سامانه میخک

متقاضی از طریق سامانه تاک نسبت به ثبت نام، اسکن عکس و تصاویر شناسنامه و کارت شناسائی ملی خود اقدام و با دریافت کد رهگیری با مدارک مورد اشاره به نمایندگی مراجعه نماید. 

۲- اصل و یک نسخه تصویر روشن و خوانا از تمام صفحات شناسنامه (برای افراد بالای ۱۵ سال سن شناسنامه باید عکس دار باشد)

۳- اصل و یک نسخه تصویر پشت رو از کارت شناسایی ملی

۴- گزارش کتبی متقاضی حاوی چگونگی خروج از کشور، نحوه اخذ اقامت و نوع آن با ذکر تاریخ های دقیق (روز، ماه، سال) خروج از ایران و ورود به خاک ژاپن (اندازه A4) پس از دریافت پاسخ استعلام، با در دست داشتن مدارک لازم (مندرج در مرحله دوم) جهت صدور گذرنامه به بخش کنسولی سفارت مراجعه نماید.         

مدارک مورد نیازبرای مرحله دوم (صدور گذرنامه):

۱- حضور متقاضی در بخش کنسولی سفارت

۲- تکمیل و ارائه فرم ویژه صدورگذرنامه

۳- اصل و یک نسخه تصویر روشن و خوانا از تمام صفحات شناسنامه (برای افراد بالای ۱۵ سال سن شناسنامه باید عکس دار باشد) 

۴-  یک نسخه تصویر روشن وخوانا ازدوطرف کارت اقامت معتبر

۵- یک نسخه تصویر روشن و خوانا از دو طرف کارت ملی ایران (برای افراد با لای ۱۵ سال سن)

هموطنانی که تاکنون برای دریافت کارت شناسایی ملی اقدام ننموده اند باید ضمن مراجعه، مدارک خود را جهت صدور کارت ملی به بخش سجلات ارائه و رسید دریافت نمایند

۶- دو قطعه عکس جدید در اندازه ۳ در ۴ ، رنگی ، تمام رخ با زمینه روشن، بدون کلاه و عینک (برای خانمها از ۶ سال سن بالاتر با حجاب کامل اسلامی)  

۷-پرداخت هزینه

۸-تهیه فیش پرداختی از خود پرداز موجود در نمایندگی و یا ارائه رسید بانکی(از فرستادن پول نقد، چک بانکی، پستی و یا پرداخت از طریق اینترنت خودداری فرمائید)

توضیحات مهم:

۱- در صورت نقص مدارک و یا امضاء نکردن پرسشنامه ها، همه مدارک بدون اقدام برگشت داده خواهد شد.

۲- تصویر مدارک هویتی مانند شناسنامه، کارت ملی و کارت پایان خدمت/معافیت در صورتی به جای اصل آنها قابل پذیرش خواهد بود که از طریق وزارت امور خارجه در تهران (ساختمان شماره ۳، اداره گذرنامه و روادید، بخش مقیمین خارج از کشور) و یا دفاتر نمایندگی وزارت امورخارجه در شیراز، تبریز، مشهد، ارومیه، اصفهان، قم، گیلان،کرمانشاه، زاهدان، بوشهر و اهواز برای این سفارت نمابر(فاکس) گردد.

۳ – کلیه پرسشنامه ها و درخواستهای مربوط به صدور گذرنامه فرد زیر ۱۸ سال سن باید توسط پدر و یا قیم قانونی وی امضاء شوند.

صدور و تمدید گذرنامه در سفارت ایران در توکیو ژاپن
صدور و تمدید گذرنامه در سفارت ایران در توکیو ژاپن

هزینه های صدور و تمدید گذرنامه در سفارت ایران در توکیو ژاپن

صدور و تعویض گذرنامه

 

۱۴۵۰۰

صدور اولین گذرنامه افراد کمتر از دو سال تمام

 
 

۷۳۰۰

صدور گذرنامه عابرین غیرمجاز

 

۳۶۳۰۰

صدور گذرنامه مخدوش و مفقود

 

۲۶۱۰۰

     

تغییر محل اقامت

 

۲۹۰۰

صدور خروجی مشمولین و غیر تسهیلاتی

 

۲۹۰۰

استعلام تاریخ آخرین خروج از کشور

 

۲۹۰۰

     

حساب بانکی سفارت جمهوری اسلامی ایران در توکیو به شرح زیر است   :

 لطفا از فرستادن پول نقد، چک بانکی، پستی و یا پرداخت از طریق اینترنت خودداری فرمائید.

  Tokyo Mitsubishi UFJ Bank Toranomon Branch Ordinery Accont  ۱۶۴۷۳۸۸

تعرفه های جدید کنسولی را ملاحظه کنید

آدرس و تلفن سفارت ایران در توکیو ژاپن

Tokyo. 3-13-9 MINAMI AZABU MINATO –KU

postal code:  ۱۰۶-۰۰۴۷

 

 –  ساعات کاری بخش کنسولی: دوشنبه تا جمعه از ساعت ۱۰ الی۱۳:۰۰  به غیر از روزهای تعطیل  

–  مراجعه حضوری بخش کنسولی: دوشنبه تا جمعه از ساعت ۱۰ الی ۱۳:۰۰  به غیر از روزهای تعطیل

 –  پاسخگویی تلفنی بخش کنسولی: دوشنبه تا جمعه از ساعت ۳۰: ۱۳ الی ۱۶:۰۰ به غیر از روزهای تعطیل 

– ایمیل بخش کنسولی                                                                      Emil; [email protected]

– شماره تلفن :                                                                                        ۸۰۱۱-۳۴۴۶-۳-۰۰۸۱                    

 

تعطیلات رسمی سفارت جمهوری اسلامی ایران در توکیو سال ۲۰۲۲

 

Official Holidays Year 2022

Embassy of the Islamic Republic of Iran- Tokyo

 

No

Day

Date

Occasion

Japanese Iranian

۱

Thu.

Jan.6

Martyrdom of Fatimah al-Zahra (S)

I

پنجشنبه

۱۶ دی

شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها 

ایران

۲

Fri.

Feb.11

Anniversary of the Islamic Revolution – Iran

Japan National Foundation

I & J

جمعه

۲۲ بهمن

روز ملی ایران ، روز تاسیس ژاپن

ایران و ژاپن

۳

Tue.

Feb. 15

Imam Ali Birthday (Father’s Day)

I

سه شنبه

۲۶ بهمن

ولادت حضرت علی ( ع ) و روز پدر

ایران

۴

Wed.

Feb. 23

The Emperor’s Birthday

J

چهارشنبه

۴ اسفند

میلاد امپراتور

ژاپن

۵

Fri.

Mar.18

Birthday of Imam Mahdi (pbh)

I

جمعه

۲۷ اسفند

نیمه شعبان

ایران

۶

Mon.

Mar.21

Iranian New Year’s Day – Vernal Equinox Day

I & J

دوشنبه

اول فروردین

عید نوروز ، روز اعتدال بهاری در ژاپن

ایران و ژاپن

۷

Fri.

Apr.01

Islamic Republic of Iran Day

I

جمعه

۱۲ فروردین

روز جمهوری اسلامی ایران

ایران

۸

Fri.

Apr.29

Showa Day

J

جمعه

۹ اردیبهشت

تولد امپراتور شووا

ژاپن

۹

Mon.

May.02

Eid-Al-Fitr

I

دوشنبه

۱۲ اردیبهشت

عید سعید فطر

ایران

۱۰

Tue.

May.03

Constitution Memorial Day

J

سه شنبه

۱۳ اردیبهشت

روز قانون اساسی

ژاپن

۱۱

Mon.

Jul.18

Eid-Al-Ghadir – Marine Day

I & J

دوشنبه

۲۷ تیر

عید سعید غدیر خم ، روز دریا

ایران و ژاپن

۱۲

Mon.

Aug. 08

Martyrdom of Imam Hossein (A.S) Ashura

I

دوشنبه

۱۷ مرداد

عاشورای حسینی

ایران

۱۳

Thu.

Aug. 11

Mountain Day

J

پنچشنبه

۲۰ مرداد

روز کوهستان

ژاپن

۱۴

Mon.

Sep.19

Respect for the Aged Day

J

دوشنبه

۲۸ شهریور

روز سالمندان

ژاپن

۱۵

Fri.

Oct. 14

the Prophet & Imam Jafar Sadegh’s Birthday

I

جمعه

۲۲ مهر

 میلاد حضرت رسول اکرم و امام جعفر صادق علیهم الصلاه و السلام

ایران

۱۶

Thu.

Nov. 3

Culture Day

J

پنجشنبه

۱۲ آبان

روز فرهنگ

ژاپن

۱۷

Wed.

Nov.23

Labor Thanksgiving Day

J

چهارشنبه

۲ آذر

روز قدردانی از کارگران

ژاپن

۱۸

Tue.

Dec.27

Martyrdom of Fatimah al-Zahra (S)

I

سه شنبه

۶ دی

شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها 

ایران

سوالات متداول

 
تمدید گذرنامه افراد زیر ۱۸ سال چگونه انجام می شود؟

کلیه پرسشنامه ها و درخواستهای مربوط به صدور گذرنامه فرد زیر ۱۸ سال سن باید توسط پدر و یا قیم قانونی وی امضاء شوند.

آیا می توان از تصویر مدارک به جای اصل آن استفاده کرد؟

تصویر مدارک هویتی مانند شناسنامه، کارت ملی و کارت پایان خدمت/معافیت در صورتی به جای اصل آنها قابل پذیرش خواهد بود که از طریق وزارت امور خارجه در تهران (ساختمان شماره ۳، اداره گذرنامه و روادید، بخش مقیمین خارج از کشور) و یا دفاتر نمایندگی وزارت امورخارجه در شیراز، تبریز، مشهد، ارومیه، اصفهان، قم، گیلان،کرمانشاه، زاهدان، بوشهر و اهواز برای این سفارت نمابر(فاکس) گردد.

مدت اعتبار گذرنامه چند سال است؟

مدت اعتبار گذرنامه های جدید ۵ سال می باشد که پس از گذشت پنج سال از تاریخ صدور آن باید تجدید شود.

۴.۷/۵ - (۴ امتیاز)
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.