علی خندانی: اختلاف ما با نیروی انتظامی و وزارت کشور به مدتها قبل بازمیگردد؛ حدود ۱۳ سال است که ما برای تنظیم اسناد وسایل نقلیه موتوری با یکدیگر اختلاف داریم. در سال ۸۵ قانون جرائم راهنمایی و رانندگی مصوب شد که ماده ۲۹ این قانون کاملاً شفاف است و قانونگذار تکلیف را مشخص کرده است و بحث تعویض پلاک و تعیین اصالت خودرو را در اختیار نیروی انتظامی قرار داده است و موضوع تنظیم سند را بر عهده دفاتر اسناد رسمی قرار داده است.
رئیس کانون سردفتران و دفتریاران با بیان اینکه در این مقوله هیچ اختیاری وجود ندارد و کار کاملاً اجباری است، گفت: همانطور که شخص به صورت اجباری باید وسیله نقلیه را احراز اصالت کند، به همان نسبت نیز باید اجباراً به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کند و سند را تنظیم کند.
دفاتر اسناد رسمی باید در مراکز تعویض پلاک مستقر شوند
ماده ۲۹ کاملاً واضح و شفاف است و آییننامه مصوب نیز بر همین موضوع تأکید کرده است؛ دفاتر باید برای سهولت کار ارباب رجوع و مردم در مراکز تعویض پلاک مستقر شوند یعنی این الزام قانونی است و پلیس نیز این موضوع را قبول داشت تا زمانی که ناجا اعلام کرد که تعویض پلاک اجباری است اما تنظیم سند در دفاتر اسناد رسمی اختیاری است.
وی تصریح کرد: در همین راستا کمیسیون اصل ۹۰ مجلس اعلام کرد که تنظیم سند در دفاتر اسناد رسمی اجباری است و طبق قانون باید اجرا شود. معاونت حقوقی ریاست جمهوری نیز معتقد بود که پس از تعویض پلاک، تنظیم سند اجباری است.
سپس رئیس وقت قوه قضاییه، آقای آملی لاریجانی بخشنامهای صادر کردند مبنی بر اینکه برگ سبز برای محاکم پذیرفته شدنی نیست و محاکم باید به اسناد تنظیمی در دفاتر اسناد رسمی اعتبار دهند یعنی مراجع قضایی حق پذیرفتن برگ سبز را ندارد.
بنابراین مشکلات پایان یافت تا امروز که وزارت کشور لایحه «اصلاح ماده ۲۹ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی» را به دولت ارائه کرده است که ما معتقدیم این لایحه کاملاً فراقانونی است و کانون سردفتران، سازمان ثبت اسناد و املاک و قوه قضاییه به هیچ عنوان زیر بار این لایحه نخواهیم رفت و محکم در برابر این اصلاح میایستیم و از راهکارهای قانونی که در اختیار داریم حتماً استفاده میکنیم.
بهتر است مردم به جای مراکز تعویض پلاک به دفترخانه ها بروند
رئیس کانون سردفتران و دفتریاران تأکید کرد: حتی اگر قرار بر اصلاح ماده ۲۹ باشد، این مراکز تعویض پلاک هستند که باید ساماندهی شوند؛ با شیوع ویروس کرونا ناکارآمدی مراکز تعویض پلاک آشکار شد. دفاتر اسناد رسمی در ایام کرونا حتی یک روز هم تعطیل نشدند اما مراکز تعویض پلاک به کرات تعطیل شدند.
ما راهکارهای بسیاری برای تعویض پلاک داریم؛ بهتر است افراد به جای مراجعه به ۲۰۰ مرکز تعویض پلاک در سراسر کشور به ۸ هزار و ۲۰۰ دفتر ما مراجعه کنند و نیازی هم به تعویض پلاک نیست. ما معتقدیم که خودرو از زمانی که تولید میشود تا انتهایی که اسقاط میشود تنها باید یک پلاک داشته باشد و مالک باید تغییر کند نه پلاک.
منبع: ایلنا
درباره اختلاف ناجا با سازمان ثبت و کانون سردفتران مقاله زیر را بخوانید:
سلام، میگم شما نوشابه و نون اضافه هم میخاین
با سلام به نر من مگر مرم و قتی خودرویی از کارخانه می خرند دفترخانه ها سند می زنند مگر بر حسب همان برگه سبز و احرار اصالت مالکیت به خریدار اعلام نمی شود و وقتی پلاک شخصی است پس نشان می دهن دفاتر اسناد رسمی فقط هدفشان دریافت حق الزحمه است مگر میشود با سند خودرو و عدم تعویض خودرو را حرکت داد چرا دفترداران حاضر نیستند واقعیت را بپذیرند
جناب سردفتر شما که می فرمائید به جای تعویض پلاک به دفترخانه بروید.اگه ماشین خریداری شده دو تیکه باشه ،اتاق تعویض باشه، شماره موتور سرکوب باشه، خودرو شکایت داشته باشه، وتحت پیگرد قانونی باشه وخیلی چیزهای دیگه . شما جواب هستی؟؟؟؟