راهش
مرجع تخصصی اخبار حقوقی ایران و جهان

تمدید و صدور گذرنامه در سفارت ایران در هامبورگ

یکی از مهمترین مراکز خدمات رسانی به ایرانیان در هامبورگ سفارت ایران در هامبورگ است. ایرانیان برای تمدید یا صدور گذرنامه از سفارت ایران در هامبورگ به این مرکز مراجعه می کنند. ما در این مقاله قصد داریم کلیه مراحل و نکات لازم در این زمینه را به شما ارائه دهیم.

در صورتیکه قصد دارید برای تمدید یا صدور گذرنامه از سفارت ایران در هامبورگ اقدام نمائید در وهله اول باید در سامانه میخک نام نویسی نمائید. سپس فرم های آنلاین را در سامانه میخک تکمیل کرده و تصاویر مورد نیاز را آپلود کنید و کد رهگیری بگیرید. در مرحله بعدی باید با در دست داشتن مدارک لازم به سفارت ایران در هامبورگ مراجعه کنید. همچنین برخی از افراد واجد شرایط می توانند این مدارک را به صورت پستی ارسال نمایند.

فهرست


مدارک لازم تمدید گذرنامه:

  1. کد رهگیری و اصل گذرنامه ایرانی
  2. شناسنامه برای افراد بالای ۱۵ سال سن، شناسنامه باید عکس دار باشد، در صورت عکس دار نبودن شناسنامه ابتدا به بخش سجلات مراجعه نمایید.)
  3. اصل کارت اقامت معتبر (AUFENTHALTSTITEL)، یا کارت ملیت آلمان (AUSWEIS)، یا گذرنامه خارجی، یا مدرک پناهندگی
  4. اصل و یا تصویر کارت ملی (برای امور گذرنامه ارائه شماره ملی الزامی است.
  5. یک قطعه عکس مخصوص گذرنامه رنگی جدید تمام رخ با زمینه روشن بدون کلاه و عینک (برای بانوان بالاتر از ۷ سال سن، با حجاب کامل اسلامی)
  6. تکمیل یک نسخه فرم شماره ۱۰۳  برای دارندگان کارت ملیت آلمان (AUSWEIS)، یا گذرنامه خارجی 
  7. تکمیل یک نسخه فرم شماره ۱۱۷ برای دارندگان مدرک پناهندگی 
  8. اصل کارت پایان خدمت یا معافیت برای آقایان دارای ۱۸ سال سن و بالاتر (تا سن ۵۰ سالگی تمام)
    1. آقایان دارای ۱۸ سال سن و بالاتر (تا سن ۵۰سالگی تمام) که کارت پایان خدمت یا معافیت دریافت نکرده اند (مشمولین) در صورت داشتن شرایط لازم باید نسبت به درخواست درج مهر خروج مشمولین اقدام نمایند.
  9. اجازه کتبی شوهر برای بانوان متاهل دارای همسر ایرانی (در صورتی که خواستار تغییر محل اقامت از ایران به آلمان باشند) و اجازه کتبی پدر برای فرزندان زیر ۱۸ سال (فرم شماره ۱۰۵)، اجازه نامه مذکور باید با حضور پدر و یا شوهر تنظیم و توسط مسئولین بخش گذرنامه سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در هامبورگ تائید گردد. 

** بانوان ایرانی که در گذرنامه قبلی آنان محل اقامت، آلمان درج شده است نیازی به اجازه مجدد همسر ندارند.

نکات مهم:

  1. تصویر مدارک هویتی مانند شناسنامه، کارت پایان خدمت یا معافیت و کارت ملی تنها در صورتی به جای اصل آنها قابل پذیرش خواهد بود که از طریق وزارت امور خارجه در تهران (ساختمان شماره ۳ وزارت امور خارجه، بخش مقیمین خارج از کشور) و در سایر شهرها از طریق دفاتر نمایندگی وزارت امور خارجه مستقر در مراکز استانها برای این نمایندگی ارسال گردد.
  2. حضور متقاضیان صدور اولین گذرنامه یا دارندگان گذرنامه صادره از ایران و یا سایر نمایندگی ها در سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در هامبورگ به هنگام ارائه درخواست الزامی است.

در موارد زیر گذرنامه جدید صادر میشود:

الف – پایان یافتن مدت اعتبار
ب – پرشدن صفحات گذرنامه
ج – تغییریافتن نام و نام خانوادگی و یا تاریخ تولد به استناد شناسنامه ایرانی

● جهت تجدید گذرنامه، دارا بودن شناسنامه عکسدار برای افراد بالای ۱۸ سال ضروری است.
● درخواست کننده پس از دریافت گذرنامه جدید باید محل امضاء دارنده گذرنامه را در صفحه ۳ امضاء کند.

تعرفـه (هزینه) امـور گـذرنامه

ردیفشرحتعرفه به یورو
۱صدور و تعویض گذرنامه۱۰۰
۲صدور گذرنامه مفقوده و مخدوشه۱۸۰
۳صدور گذرنامه مفقوده و مخدوشه برای بار دوم و بعد۳۰۰
۴صدور گذرنامه بار اول (پناهندگان در حال حاضر و یا قبلاً پناهنده) بدون گذرنامه ۲۰۰
۵صدور اولین گذرنامه برای افراد زیر دو سال تمام ۵۰
۶صدور گذرنامه عابر غیرمجاز۲۵۰
۷استعلام آخرین خروج۲۰
۸تغییر محل اقامت در گذرنامه۲۰
۹استعلام مهر خروجی مشمولین (اولین بار) ۳۰
۱۰مهر خروج مشمولین۲۰
۱۱استعلام مجوز صدور گذرنامه عابرین غیرمجاز**جریمه عابر غیرمجاز زیر ۵ سال خروج۳۵۴۵

توجه : پرداخت تعرفه (هزینه) امور گذرنامه درسرکنسولگری فقط با کارت بانکی (ec) امکان پذیر است. 

Botschaft in Berlin

DE 42 1007 0000 0728 8343 00

BIC:DEUTDEBBXXX

(در مقابل عبارت Verwendungszweck حتماً نام خدمات گیرنده و نوع درخواست ذکر شود.)

(بر اساس مقررات بانکی به پرداخت های خارج از آلمان و غیر یورو ترتیب اثر داده نخواهد شد.)

تمدید گذرنامه به صورت پستی 

متقاضیان بالای ۱۸ سال سن دارای گذرنامه صادره از هامبورگ پس از ثبت نام در سامانه میخک و اخذ کد رهگیری می توانند اصل مدارک (شناسنامه، کارت ملی، گذرنامه، کارت اقامت معتبر (AUFENTHALTSTITEL)، یا کارت ملیت آلمان (AUSWEIS)، یا گذرنامه خارجی، یا مدرک پناهندگی، اصل و تصویر کارت پایان خدمت یا معافیت برای آقایان دارای ۱۸ سال سن و بالاتر (تا سن ۵۰ سالگی تمام)، رسید ثبت درخواست صدور گذرنامه (کد رهگیری ارسالی از طریق ایمیل)را به همراه رسید بانکی پرداخت هزینه مربوطه و پاکت مناسب (برای ارسال گذرنامه جدید با پست سفارشی) از طریق پست ارسال نمایند. بدیهی است در صورت نقص مدارک و عدم انجام موارد فوق همه مدارک ارسالی بدون اقدام برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر پس از مطالعه کامل مطالب مرتبط با درخواست خود در سایت سفارت، می‌توانید روزهای دوشنبه تا جمعه به غیر از ایام تعطیل از ساعت ۱۴:۳۰ الی ۱۶:۳۰ با شماره تلفن بخش مربوطه تماس حاصل نمایید و یا سؤالات خود را به طرق ذیل برای بخش های مختلف این سرکنسولگری ارسال کنید:

– پست الکترونیک سرکنسولگری:  [email protected] (نام و نام خانوادگی و شماره تماس خود را قید نمایید)

– شماره واتس آپ  (ارسال پیام نوشتاری): 017641171346

سالهای اولیه انقلاب از ایران به طور غیر قانونی خارج شده و برای گرفتن کارت اقامت، پناهنده کشور آلمان شدم و اکنون نیز تابعیت آلمانی را کسب کرده و دارای گذرنامه آلمانی هستم. برای رفتن به ایران چه اقدامی را باید انجام دهم؟ 

ابتدا بایستی جهت گرفتن گذرنامه ایرانی در صورت داشتن اصل شناسنامه ایرانی اقدام نمایید. چنانچه دارای شناسنامه ایرانی از نوع قدیمی آن هستید و مشخصات سجلی شما در آن کاملا واضح است، ابتدا نسبت به تعویض شناسنامه خود اقدام و پس از دریافت شناسنامه جدید خود می‌توانید گذرنامه ایرانی اخذ گذرنامه نمائید. جهت اخذ گذرنامه جدید به قسمت صدور اولین گذرنامه و برای تعویض شناسنامه به امور سجلات قسمت تعویض شناسنامه در سایت کنسولگری مراجعه و پس از کسب راهنمایی‌های لازم و ثبت در خواست در سامانه میخک، مدارک را به سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در هامبورگ ارسال نمایید. طبق مقررات جدید قوه قضاییه و با هماهنگی وزارت امور خارجه جهت افرادی که خروج غیر مجاز داشته اند تسهیلاتی در نظر گرفته شده (به بخش عابرین غیرمجاز مراجعه نمایید) هر تبعه ایرانی که بدون مقررات قانونی تابعیت خارجی تحصیل کرده باشد به استناد ماده ۹۸۹ قانون مدنی، تابعیت خارجی او کان لم یکن بوده و تبعه ایران شناخته می‌شود.

فردی هستم که به صورت قانونی چندین سال قبل با گذرنامه از ایران خارج شده و در حال حاضر دارای گذرنامه آلمانی هستم، برای گرفتن گذرنامه جدید چه مراحلی را باید طی کنم؟ آیا می‌توانم با گذرنامه آلمانی به ایران مسافرت کنم؟ 

خیر . شما بایستی با گذرنامه ایرانی به ایران سفر کنید (به قسمت صدور اولین گذرنامه در سایت سرکنسولگری  مراجعه کنید). 

چندین سال قبل به طور غیرمجاز از کشور خارج شدم و جهت گرفتن اقامت کشور آلمان پناهنده این کشور شدم. حال برای گرفتن گذرنامه ایرانی چه مراحلی را بایستی انجام بدهم؟

چنانچه اصل شناسنامه ایرانی خود را دارید، برای اخذ گذرنامه جدید به بخش امور گذرنامه در سایت مراجعه و پس از تکمیل مدارک و تعیین نوبت، به سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در هامبورگ مراجعه نمایید. ولی اگر شناسنامه ایرانی را در دسترس ندارید و به هر علت مفقود گردیده، ابتدا بایستی نسبت به صدور المثنی شناسنامه خود (مراجعه کنید به بخش امور سجلات، قسمت المثنی شناسنامه در سایت سرکنسولگری) اقدام و سپس جهت گرفتن گذرنامه جدید اقدام نمایید. 

حدود ۳ سال پیش گذرنامه جدید از سفارت گرفته ام. در حال حاضر به دلیل مسافرت‌های زیاد صفحات آن پر شده است. در این مورد مرا راهنمایی نمایید. 

با مراجعه به بخش امور گذرنامه و مطالعه آن در سایت، مدارک مورد نیاز را تکمیل و به سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در هامبورگ ارسال نمایید. گذرنامه جدیدی برای شما صادر خواهد شد. 

گذرنامه من به دلیل آب دیدگی، مندرجات آن قابل رویت نمی‌باشد. آیا می‌توانم با آن به ایران سفر نمایم؟ 

خیر، حتما قبل از مسافرت نسبت به تعویض آن اقدام نمایید. (مراجعه کنید به بخش امور گذرنامه در سایت) و در صورت تمایل به اخذ گذرنامه در ایران، جهت دریافت برگ عبور نسبت به تکمیل و ارسال مدارک، به سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در هامبورگ اقدام نمایید. 

گذرنامه من به سرقت رفته و در حال حاضر تصمیم به مسافرت به ایران را دارم. لطفا مرا راهنمایی نمایید. 

به بخش امور گذرنامه قسمت «گذرنامه مفقوده» در سایت سرکنسولگری مراجعه و بر اساس مندرجات آن اقدام کنید. 

می خواهم جهت فرزندانم که ۱۳ و ۱۶ ساله هستند و همراه گذرنامه همسرم بوده اند و از کشور به صورت قانونی خارج شده اند، درخواست گذرنامه نمایم ولی گذرنامه قدیمی همسرم موجود نمی‌باشد. جهت دریافت گذرنامه برای آنان چه اقدامی انجام دهم؟ 

ابتدا با مراجعه به بخش سجلات در سرکنسولگری نسبت به عکسدار نمودن شناسنامه فرزند بالای ۱۵ سال اقدام و سپس به بخش امور گذرنامه در سایت مراجعه و مدارک را تکمیل و جهت صدور گذرنامه به سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در هامبورگ ارسال نمایید. 

فردی هستم که ۱۵ سال پیش با گذرنامه و به طور قانونی از کشور خارج شده ام و دارای گذرنامه آلمانی می‌باشم. می خواهم گذرنامه ایرانی دریافت کنم ولی اصل شناسنامه ایرانی نزد خانواده ام در ایران می‌باشد، در این مورد مرا راهنمایی نمایید. 

خانواده شما با در دست داشتن اصل شناسنامه شما به ساختمان شماره ۳ وزارت امور خارجه (واقع در تهران ـ خیابان امام خمینی جنب موزه پست) طبقه دوم قسمت مقیمین و یا در سایر شهرستان‌ها به دفاتر وزارت امور خارجه در مراکز استان‌ها مراجعه نمایند. پس از اعلام مشخصات سجلی شما از طریق اداره مذکور به سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در هامبورگ و ارسال سایر مدارک به سرکنسولگری، صدور گذرنامه جدید مقدور خواهد بود.

فرزندی دارم که در آلمان متولد شده است و تا کنون به ایران مسافرت ننموده. می خواهم جهت ایشان گذرنامه دریافت نمایم. لطفا مرا راهنمایی کنید. 

 چنانچه شناسنامه ایرانی ندارد، ابتدا با مراجعه به بخش امور سجلات در سایت سرکنسولگری قسمت صدور شناسنامه، جهت صدور شناسنامه وی اقدام نمایید. سپس جهت صدور گذرنامه وی طبق بخش امور گذرنامه، اقدامات بعدی را انجام دهید. 

فردی هستم که در کشور آلمان زندگی می‌کنم و دارای گذرنامه آلمانی هستم ولی نام و نام خانوادگی خود را در گذرنامه آلمانی تغییر داده ام. برای اخذ گذرنامه ایرانی چه اقداماتی را باید انجام دهم؟ 

ابتدا شما به مقامات آلمانی مراجعه و نسبت به اخذ گواهی تغییر نام اقدام نموده و سپس مطابق بخش «دریافت اولین گذرنامه» در سایت سرکنسولگری، مدارک خود را تکمیل و به همراه گواهی فوق جهت صدور گذرنامه جدید به سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در هامبورگ ارسال نمایید. 

فردی هستم که با ویزای توریستی حدود ۲ ماه قبل به آلمان آمدم ولی گذرنامه ام مفقود گردیده است. لطفا برای برگشت به ایران مرا راهنمایی نمایید. 

ابتدا موضوع فقدان گذرنامه خود را با پلیس محل در میان بگذارید. سپس گزارش پلیس را به همراه مدارک تعیین شده در قسمت امور گذرنامه به سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در هامبورگ جهت صدور گذرنامه جدید ارسال نمایید. اگر مایل به اخذ گذرنامه در ایران هستید به قسمت صدور برگ عبور در بخش امور گذرنامه جهت صدور برگ عبور به مقصد ایران اقدام نمایید. 

۵/۵ - (۱ امتیاز)
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.