راهش
مرجع تخصصی اخبار حقوقی ایران و جهان

تنظیم وکالتنامه در کانادا،ونکوور و تورنتو

فهرست مطالب این مقاله درباره دادن وکالت از کانادا به ایران و گرفتن تائیدیه از دفتر حفاظت منافع ایران در واشنگتن:

فایل صوتی نکات مهم وکالتنامه ایرانیان خارج از کشور

یکی از نیاز‌های ایرانیان خارج از کشور، اخذ وکالتنامه از سفارت ایران در کشور محل زندگی‌ آنها است. انجام امور مربوط به اخذ وکالتنامه و کنسولی (تعویض و تمدید گذرنامه، صدور شناسنامه ایرانی برای کودکان متولد شده در کانادا و…) در بخش کنسولی سفارت ایران در کشورهای مختلف صورت می­گیرد.

متاسفانه به دلیل اختلافات موجود بین دولت کانادا و جمهوری اسلامی ایران، ایران در کشور کانادا نمایندگی و سفارت ندارد. ایرانیان مقیم کانادا همچون ایرانیان ساکن آمریکا برای انجام کلیه امور حقوقی خود باید به دفتر حافظ منافع ایران- واشنگتن و جدیدا سفارت ایران در کوبا مراجعه کنند.

همچنین امکان انجام امور حقوقی به صورت غیر حضوری در دفتر حفاظت منافع ایران نیز برای هموطنان ساکن خارج از کشور نیز فراهم شده است.

خدمت‌رسانی جدید وزارت امور خارجه به ایرانیان مقیم کانادا

رضا عامری مدیر کل امور ایرانیان خارج از کشور وزارت امور خارجه با اشاره به فراهم شدن امکان صدور گذرنامه و شناسنامه و برخی خدمات کنسولی دیگر برای هموطنان ایرانی مقیم آمریکا و کانادا در نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در هاوانا کوبا اظهار داشت: با توجه به مشکلاتی که ایرانیان مقیم کانادا برای دریافت خدمات کنسولی مورد نیاز خود خصوصا صدور گذرنامه و شناسنامه داشتند و غالبا به دلیل دوری راه و فقدان نمایندگی در کانادا، هزینه‌های سنگینی متحمل شده و دچار زحمت و مشقت می‌شدند لذا سفارت جمهوری اسلامی ایران در کوبا مجهز به امکانات لازم برای صدور گذرنامه و شناسنامه برای این هموطنان گردید.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید.

چگونگی تنظیم وکالتنامه‌های مورد نیاز ایرانیان خارج از کشور

همه ایرانیان ساکن خارج از کشور، از جمله ایرانیان مقیم کانادا، برای انجام امور حقوقی و اداری خود در داخل کشور ایران نیازمند تنظیم وکالتنامه هستند.

با توجه به آخرین بخش‌نامه‌های صادره، کلیه امور کنسولی مربوط به تایید اسناد، تنظیم وکالتنامه، گواهی امضا و تایید اسناد دانشجویی و … بایستی قبل از انجام هر کاری نسبت به ثبت در خواست در سامانه میخک(http://mikhak.mfa.ir/) اقدام کرده و با اخذ کد رهگیری و مدارک ذکر شده به نمایندگی مراجعه نمایند.

سامانه میخک

سامانه مدیریت یکپارچه خدمات کنسولی(میخک)، بستری برای ارائه کلیه خدمات کنسولی به هموطنان ایرانی خارج از کشور درحوزه‌های مختلف حقوقی است.

مراحل آن با تشکیل پرونده الکترونیک(پروفایل) آغاز و با تکمیل فرم‌های خدمات مورد نظر و بارگذاری تصویر اسناد مربوطه و ارسال آن به نمایندگی مورد نظر انجام می‌شود.

اولین اقدام متقاضی تنظیم وکالتنامه در کانادا به صورت اینترنتی و از طریق سامانه میخک بایستی انجام گردد. در زیر مراحل کلی که باید برای تنظیم وکالتنامه در تورنتو یا ونکوور طی شوند، به مراتب توضیح می­دهیم.

بیشتر بخوانید: گرفتن وکالتنامه از دفتر حافظ منافع ایران در آمریکا

مراحل وکالت دادن از کانادا

  1. مراجعه به سایت میخک و ثبت نام در سایت: لازم به ذکر است کسانی که از قبل در سامانه میخک ثبت‌نام کرده‌اند، دیگر نیازی به ثبت‌نام مجدد نخواهند داشت.
  • پس از ثبت‌نام و ورود به سامانه میخک، به بخش وکالتنامه مراجعه و نوع وکالتنامه و نام نمایندگی یا کنسولگری جمهوری اسلامی ایران کشور محل اقامت خود را انتخاب کنید. در مورد ایرانیان ساکن کانادا باید گزینه “دفتر حفاظت منافع ایران در واشنگتن” را انتخاب کنید.
صفحه حساب کاربری در سامانه میخک وزارت امورخارجه
صفحه حساب کاربری در سامانه میخک
  • در گام بعدی مشخصات موکل و نماینده‌ خود را به دقت و طبق مشخصات ایرانی شخص وارد سامانه نمایید و در قسمت بعدی متن وکالتنامه را در قسمت تعیین شده درج کنید.
  • متن وکالتنامه را بازنگری کنید و در صورت صحت محتوا و اطلاعات ثبت شده دکمه تایید را بزنید.

لازم به ذکر است در سامانه میخک نمونه وکالتنامه‌های آماده وجود دارد که می‌توان آنها را دریافت کرده و اطلاعات خود را وارد نمایید و در مراحل اخذ وکالتنامه خود، مجدداً بارگذاری کنید.

اما ما استفاده از فرم‌های آماده را توصیه نمی­کنیم. زیرا کنسول‌گری و وزارت امور خارجه درباره متن فرم‌های آماده هیچ‌گونه تعهدی را نمی‌پذیرند و مراجعه به مشاور حقوقی و کمک گرفتن از وی را توصیه می­کنند.

  • در صفحه بعدی، کد رهگیری وکالتنامه شما مشخص می‌شود. حتما قبل از بستن صفحه، کد رهگیری را یادداشت کرده و یا چاپ کنید.
  • حداکثر ظرف ۵ روز کاری از تاریخ تنظیم وکالتنامه در سامانه میخک، فایل وکالتنامه و مراحل ادامه کار به ایمیلی که در سامانه میخک ثبت کرده‌اید، ارسال خواهد شد. 
  • لازم به ذکر است که پس از دریافت فایل وکالتنامه، حداکثر دو هفته جهت انجام مصاحبه تصویری و ارسال مدارک به این نمایندگی زمان خواهید داشت.
  • در صورت گذشت این زمان، می‌توانید با ارسال کد رهگیری درخواست خود به ایمیل [email protected] تقاضای دریافت فایل جدید با تاریخ روز بنمایید.

نکات مهم در تنظیم وکالتنامه ایرانیان خارج از کشور

انواع وکالتنامه‌های مخصوص ایرانیان مقیم خارج کشور

وکالتنامه‌ها در زمینه‌های گوناگونی قابل تنظیم می‌باشند. ولی بیشتر وکالتنامه‌ها برای امور اداری و بانکی جهت انجام راحت‌تر کار‌ها مورد نیاز هستند. از دیگر وکالتنامه‌ها می‌توان به وکالتنامه‌های ازدواج و وکالتنامه‌های تام کاری اشاره کرد.

هزینه وکالتنامه در کانادا چقدر است؟

هزینه وکالتنامه در کانادا برای ایرانیان ساکن و مقیم این کشور همانند بقیه ایرانیان خارج از کشور است که توسط هیأت دولت مصوب می‌شود. به طور کلی اما برای آشنایی با هزینه‌های ثبت و صدور وکالتنامه ایرانیان ساکن کانادا توجه به چند نکته لازم است:

  • با توجه به این که ایران در کشور کانادا سفارت و کنسولگری ندارد، خدمات کنسولی ایرانیان مقیم کانادا در دفتر حفاظت منافع ایران در واشنگتن انجام می‌شود و تائید وکالتنامه‌ها نیز برای ایرانیان کانادا به صورت غیرحضوری است. با عنایت به این موضوع هزینه اسکایپ و پست نیز به هزینه‌های وکالت نامه اضافه می‌شود.
وکالتنامه امور اداری، کاری، و انواع تصدیق امضاء (از جمله حقوق بازنشستگی، قید حیات، گواهی تجرد، اقرارنامه، وکالتنامه خرید اموال منقول)۲۲
وکالتنامه فروش و یا انتقال اموال منقول (ماشین آلات، اتومبیل، قایق، تلفن، سهام بورس، …)۳۳
وکالتنامه فروش و یا انتقال اموال غیر منقول (فروش یا هر نوع انتقال ملک، زمین، سهام شرکت خصوصی، بیمارستان، …)۱۴۶
وکالتنامه خرید اموال غیرمنقول۵۵
تایید وصیت نامه۳۳
مصاحبه تصویری جهت امضای وکالتنامه غیرحضوری (به ازای هر فرد)۳۰
این هزینه ها به دلار امریکا می باشد
  • لازم به ذکر است: هزینه پست جهت بازگرداندن مدارک به متقاضی، برای داخل آمریکا ۳۰ دلار و برای کانادا ۴۰ دلار آمریکا می‌باشد. لذا این مبلغ را به جمع کل هزینه‌ها، بابت هر پاکت ارسالی، اضافه نمایید.
  • جهت تسریع در امور کنسولی خود، در صورت امکان، ORDER MONEY را از ادارات پست تهیه فرمایید

برای مشاهده لیست کامل هزینه‌های کنسولی می‌توانید بر روی این لینک کلیک کنید.

نکات مهم در هنگام تنظیم وکالتنامه در کانادا

  •  از آنجایی که قابلیت ویرایش در سیستم وکالتنامه وجود ندارد لذا مشخصات کامل و دقیق موکل و نماینده خود از جمله مشخصات فردی، کد ملی، کد پستی و شماره تلفن را به صورت صحیح وارد نمایید. ا
  • اگر مشخصات فردی موکل اشتباه ثبت شود می‌توان با ارسال تصویر شناسنامه، کارت ملی، و گذرنامه خود به آدرس [email protected]  نسبت به اصلاح آن اقدام نمایید. حتما در عنوان آن “اصلاح مشخصات فردی” را درج کنید. متون به صورت فارسی و اعداد به صورت انگلیسی درج شوند.
  • وکالتنامه‌های آماده در سامانه میخک، صرفا برای آشنایی با کلیت موضوع است و به این معنا نیست که به طور قطعی مورد پذیرش ادارات یا نهادها جهت انجام کار قرار گیرد.
  • همچنین ممکن است به دلایلی چون مشخص نبودن جزئیات دقیق اختیارات وکیل و یا ایراد در تنظیم صحیح آن، مورد پذیرش واقع نشود.
  • حتما قبل از تنظیم وکالتنامه از صحت محتوای آن توسط یک کارشناس حقوقی معتبر اطمینان حاصل کنید. بعد از دریافت وکالتنامه، از هر گونه نوشتن و خط زدن یا هر کار اضافه دیگری جداً خودداری نمایید. زیرا اعتبار قانونی وکالتنامه شما سلب می‌شود.

دریافت وکالتنامه در کانادا

جهت دریافت وکالتنامه، حضور فرد متقاضی با اصل مدارک هویتی جهموری اسلامی ایران و کارت شهروندی و یا اقامت کشور محل سکونت در سفارتخانه‌ها الزامیست.

با توجه به استثنائی که برای هموطنان مقیم کانادا وجود دارد، به علت مشکلات بین دو کشور و دوری مسافت می‌توانند وکالتنامه‌ها را طبق شرایطی خاص به صورت غیرحضوری و پستی دریافت کنند.

امروزه با سامانه میخک مرحله پستی نیز ساده‌تر انجام می‌شود. برای رفع این مشکل در هنگام ثبت متن وکالتنامه در سامانه میخک، گزینه‌ای با عنوان “درخواست دریافت کپی برابر اصل وکالتنامه در ایران” توسط موکل قرار داده شده است.

در صورت انتخاب این گزینه، مبلغی به مجموع هزینه‌های پرداختی شما به دفتر حفاظت منافع ایران افزوده می‌شود و دیگر نیازی به ارسال پستی وکالتنامه ندارید. سپس نماینده‌ قانونی شما با مراجعه به نمایندگی‌های وزارت امور خارجه در داخل کشور، می‌تواند مستقیماً وکالتنامه شما را تحویل بگیرد.

بدین صورت، می­توانید با طی مراحل صحیح و قانونی به تنظیم وکالتنامه در تورنتو، تنظیم وکالتنامه در ونکوور یا کانادا اقدام نمایید.

راهش، همراه شما در تحویل وکالتنامه از وزارت امورخارجه

اگر وکیل شما در شهری که وزارت امور خارجه نمایندگی دار ساکن نیست، نگران نباشید و کار خود را به نمایندگان سایت حقوقی راهش بسپارید.

ما در کنار شما هستیم و می توانیم کپی برابر اصل وکالتنامه شما را از وزارت خارجه دریافت و برای وکیل شما ارسال کنیم.

سوالات متداول

نحوه دادن وکالت محضری از کانادا چگونه است؟

وکالت دادن از کانادا به ایران از طریق دفتر حفاظت منافع ایران در واشنگتن و همچنین سفارت ایران در کوبا انجام می شود. هیچ نوع دفترخانه یا محضر رسمی که مورد تائید ایران باشد برای صدور وکالت نامه در کشور کانادا و دیگر کشورها وجود ندارد.

حافظ منافع ایران در کانادا کجاست؟

ایران در کانادا هیچگونه فعالیت کنسولی ندارد و چیزی به عنوان دفتر حفاظت منافع ایران در کانادا وجود ندارد. ایرانیان مقیم کانادا برای امور کنسولی خود از خدمات دفتر حفاظت منافع ایران در واشنگتن و یا سفارت ایران در کوبا استفاده می کنند.

سامانه میخک کانادا چیست؟

سامانه میخک یک سامانه سراسری است که برای انجام امور کنسولی کلیه ایرانیان خارج از کشور است. چیزی به عنوان سامانه میخک کانادا به طور مجزا وجود ندارد.

۴.۴/۵ - (۱۰ امتیاز)
10 نظرات
  1. محمد تقی نگهداری کیا می گوید

    سلام با تشکر از توضیحاتتون بفرمایید از زمان شروع برای برای دادن وکالت برای فروش اتوموبیل درتهران برای فردی که در تورنتو میباشد چقدر زمان میبرد

    1. راهشگر می گوید

      حدودا دو هفته الی یک ماه از شروع تا پایان

  2. Hamed khabir می گوید

    سلام فرمودین مدرک ایرانی فقط شناسنامه میشه؟ یا کارت ملی و شناسنامه هردو لازمه؟

    1. راهشگر می گوید

      سلام وقت بخیر کارت ملی الزامی نیست اما گذرنامه معتبر ایرانی لازم است.

  3. شادی می گوید

    سلام
    خواهر من میخواهد از کانادا دعوت نامه برای فروش زمینی در ایران به من بدهد در حال حاضر فقط شناسنامه ایرانی خود را دارد و گذرنامه اش سال هاست منقضی شده و چون قصد سفر به ایران را نداشته تمدید نکرده ایا فقط با داشتن شناسنامه میشه در سامانه میخک ثبت نام کرد و وکالت نامه تنظیم نمود ؟ در ضمن ایشان کارت ملی هم ندارند چون بیشتر. از ۲۰ سال هست که از ایران خارج شدن

    1. راهشگر می گوید

      سلام وقت بخیر
      ابتدا می یایست نسبت به تمدید گذرنامه اقدام کنند. نیازی به کارت ملی نیست. جهت اطلاعات بیشتر می توانید با کازشناسان ما در واتساپ تماس بگیرید.

  4. آذر می گوید

    سلام
    آیا مدارک دو نفر از اعضای یک خانواده را می‌شود با یک پاکت پست به دفتر حافظ منافع در واشنگتن فرستاد ؟ یا هر نفر باید بطور جداگانه فرستاده شود ؟

  5. سارا می گوید

    سلام
    برای فرستادن وکالت نامه جهت حق رای در جلسه یا کمسیون هزینه چقدر است و چقدر زمان نیاز دارد؟
    م

  6. مهرداد جهاندیده می گوید

    باسلام
    برادر من در کانادا میخواهد یک وکالت نامه فروش زمین به ایران بفرستد ولی مدارک خود را جهت گرفتن ویزای کار به دفاتر کانادا داده است
    چگونه بدون پاسپورت وکالت نامه ارسال کند

    ممنون

  7. ناشناس می گوید

    وقتتون بخیر
    آیا می توانم برای فروش ملک در ایران ،در کانادا به کسی وکالت بدم؟ شخص مورد نظر در کانادا است نه ایران
    احیانا جایی برای ثبت این وکالتنامه وجود داره ؟

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.